JellemzésAz Oroszlán a legerősebb és legnagyobb energiájú jegy, hihetetlen belső erővel és kisugárzással bír. Életöröm, optimizmus és elevenség jellemzi. Megteremti önmagát, életkörülményeit, megáll a saját lábán. Erős érvényesülési vágy sarkallja, tudja, hogy vezetésre született. Céltudatos, olyan, aki mindig felfelé tör. Van benne elég bátorság és bizalom az élettel szemben. Szenvedélyes, erős akaratú, a felelősségtudat és a szabadságvágy kellő egyensúlyban van nála. Kitűnő szervező, vezető egyéniség. Szereti és tudja is élvezni az életet. Igazságszerető, nemcsak saját érdekében, legtöbbször másokért is kiáll, nagyvonalú, mindig segít, ha egy bajba szorult a segítségét kéri. Szeret reprezentálni, rendkívül hiú, bókokkal, hízelgéssel mindent el lehet érni nála. Az Oroszlánokra általában jellemző az őszinteség és a nyíltság, ezért sokszor ki is használják. A gazdagság, a kényelem számára nagyon fontos, hiúsága folytán szeret dicsekedni. Nem ijed meg a kockáztatástól, ha ez lehetőséget ad a meggazdagodásra. Az egészen apró dolgokban is szereti az irányítást a saját kezében tartani, önállóan döntést hozni, mások tanácsát nem szívesen fogadja el. Kevés igazi barátja van, sokan nem képesek elviselni sokszor gőgös és fölényes stílusát. Aki azonban jobban megismeri, az tudja, hogy rossz tulajdonságai ellenére egy érzékeny, nagylelkű és melegszívű barát.

Az Oroszlánnal nagyon óvatosan kell bánni, hiszen rendkívül büszke és hiú. Ha megsértik önérzetében, akkor az egyébként lágyszívű macskákból vérszomjas ellenséggé válik. Ha valami nem az akarata szerint történik, könnyen felkapja a vizet, és mérgében nem tudja, mit cselekszik. Annyira dühös tud lenni, hogy szinte önkívületi állapotba kerül. Később persze mindent megbán. Ha dühkitörése van, nem szabad tovább ingerelni, rá kell hagyni, mert minden csak olaj lenne a tűzre. Amilyen gyorsan felfortyan, olyan gyorsan le is higgad. Könnyen megbocsát és felejt, szerencse, hogy egy cseppet sem haragtartó és bosszúálló. Ha már kiordítozta, kitombolta magát, a következő percben úgy tesz, mintha mi sem történt volna. Szeret parancsolgatni és irányítani. Ha ez nem adatik meg neki hivatása területén, akkor a családi életben igyekszik kárpótlást szerezni. Egy Oroszlánt sohasem kell bátorítani, nagyon is jól tudja, mit kell tennie céljai eléréséért. Ha fontos a számára valami, akkor azért kész áldozatokra és kemény, kitartó munkára is. Egyébként hajlamos a lustaságra, vagy finomabban fogalmazva szereti a kényelmes életet. Rendkívül könnyen tanul. Nagyon szereti a méltó külsőségeket, az ízléses de feltűnő ruházatot.

Kapcsolat Az Oroszlánnak hatalmas szíve van, és a szex is igazi élmény vele, hiszen tüzes, temperamentumos és játékos. Teljes valóját, ösztönvilágát beleviszi a szexualitásba és nagyon érzékeny a saját erejével kapcsolatban. Ügyelni kell arra, hogy erőfeszítéseit ne hagyjuk elismerés nélkül. Soha ne mondjuk egy Oroszlánnak, hogy átlagos teljesítményt nyújtott, még akkor se, ha valóban ez a helyzet. Ha sokáig szeretnénk Oroszlán szerelmünk mellett élni, akkor hunyjunk szemet gyengeségei felett, mert ezeket úgysem tudjuk kinevelni belőle. Ilyen gyengeség lehet, hogy időnként rátörhet a szabadság utáni vágy, engedni kell, mert úgysem hagyja magát megkötözni. Időről-időre lehetnek olyan ügyei, amiket jobb, ha észre sem veszünk. Ha akad néha egy-egy kalandja, akkor tudjuk be annak, hogy állandó megerősítésre van szüksége. Ezzel együtt azonban nem valószínű, hogy emiatt kilépne a kapcsolatból, hiszen az állandó párkapcsolat nagyon fontos számára. ♥ SZERELMES OROSZLÁN ♥

Szerepek Vezető Vezetésre termett, hiszen csakis így nem érzi korlátozva szabadságát. Jó szervező, dinamikus, hatékony és vállalkozó kedvű. Munkatársaival szívélyes kapcsolatra törekszik, de fontos, hogy semmiképp ne sértsék meg a büszkeségét. Azt szereti, ha beosztottjai rendelkeznek az adott munkához szükséges erényekkel, ám mégsem múlják felül őt. Nagyon fogékony a hízelgésre, és e gyengeségét kihasználva olykor látványos előléptetést vagy fizetésemelést lehet elérni nála.

Beosztott Az Oroszlán beosztott figyelmes és lelkiismeretes. Időnként azonban dicséretekkel és különféle elismerésekkel kell ösztönözni, különben sértettnek és csalódottnak érzi magát, ilyenkor pedig lustává vagy közönyössé válhat. Ha nem juthat előbbre a ranglétrán, tovább áll, vagy olyan munkát keres, amelyben a maga ura lehet.

Partner Az Oroszlán nem tűri a középszerűséget, aki vele kezd, az legyen elbűvölő, kivételes és kissé titokzatos. Nem kedveli a kalandorokat, maximális, kizárólagos figyelmet követel magának. Nem szereti a humort, ha vele kapcsolatos, mert az Oroszlán nem ismer tréfát, ha saját személyéről van szó. Ilyenkor hajlamos mindent szó szerint venni.
Az a hölgy, aki Oroszlán férjet választ magának, készüljön fel arra, hogy élete párja elvárja a feltétlen csodálatot és odaadást, továbbá gyakran fogja egyedül tölteni az estéit, mert férjének fontosabb az a baráti társaság, amelyikben ő lehet a központban, ahol szerepelhet. Azt se várja férjétől, hogy megfogja a pénzt, vagy bármivel is takarékoskodik. Így tehát az asszonynak kell kézbe venni a pénzügyek irányítását, persze úgy, hogy azt az Oroszlán férj ne vegye észre. Egyébként rendkívül kellemes partner, gáláns, nagyvonalú az Oroszlán férfi.
Aki Oroszlán feleséget választ magának, annak élete párja okos, kedves, nagyvonalú lesz. Arra is fel kell készülnie, hogy a kalapot majd nem ő viseli odahaza, hanem a neje. És ne felejtse el rendszeresen meglepni feleségét valamilyen értékes ajándékkal, lehetőleg luxusholmival, amiről már messziről látszik, hogy megkérték az árát. Gondoskodjon arról is, hogy barátaik ne hétköznapi emberek, hanem hírességek legyenek, és persze gyakran járjanak társaságba, hogy az Oroszlán hölgy kedvére sütkérezhessen a hírességek dicsfényében.

Szülő Elsőrangú, kiváló szülő, aki a gyermeknevelést legfontosabb élethivatásának tekinti, számára nincs nagyobb érték a saját gyermekénél.

Gyermek Akinek az Oroszlán jegyében született a gyermeke, sokat gyönyörködhet benne, hiszen vidám, játékos, szelíd és boldog. Persze csak addig, amíg a játékszabályokat ő határozhatja meg. Ha bármit rákényszerítenek, akkor óriási jeleneteket rendez, amíg célját el nem éri. Akkor érzi jól magát, ha testvérein és szülein uralkodhat, vagyis körülötte forog a világ. Ezt olyan kedvesen tudja tenni, hogy a környezetében élők észre sem veszik, hogy a családban átvette a hatalmat. Rendkívül könnyen tanulnak az Oroszlán gyerekek, főleg ha világos, logikus tantárgyról van szó. Nekik elég egyszer érthetően elmagyarázni a tananyagot, s máris megjegyezték. Ha viszont magolásra kényszerítik őket, akkor attól megbokrosodnak, és eljátsszák a világ lustájának szerepét. Az Oroszlán gyermeket gyakran kell dicsérni és mások előtt sohasem szabad őt megszidni.

Lélek-Motiváció Az Oroszlán az a jegy, amihez hagyományosan a büszkeség, autokratikus viselkedés, hiúság, önteltség, de a kisugárzás, méltóság, önbizalom és erő fogalma is társul. Az ilyen jellegű ember alapérzése, hogy valami nagy dologra született. Úgy éli meg magát, mint akinek természetes joga, hogy a középpontban legyen és méltatást, elismerést gyűjtsön be. Mivel környezete nem mindig hajlandó kellőképpen tolerálni eme óhaját, a szerénység álarca mögé bújik, de szíve mélyén arra vágyik, hogy képességei napvilágra kerüljenek. Látszólagos önuralma sok esetben bizonytalanságot takar, ennek ellenére megpróbál olyan benyomást kelteni, mint aki már régen célba ért a tervei megvalósítását illetően. Lehetnek romantikus vagy hősies ideáljai az életről, de amikor felismeri, hogy egy tanulási folyamatban vesz részt, nehezen boldogul a szürke hétköznapok realitásával. Ő változatosnak és színesnek akarja megélni a világot. Az Oroszlán legmélyebb motivációja az a vágy, hogy korlátozás nélkül éljen és valósítsa meg önmagát. Minden cselekvése tudatos, szervezett tevékenységre irányuló.

Tanulási feladat Szerénység, alázat, reális önértékelés. A helyes mérték és arányok megtartása. Megtalálni saját középpontját. Megkülönböztetni a látszatot a valóságtól. Tudatos, megtervezett cselekvés. Felszámolni egoizmusát és saját érdekeit másokénak alárendelni.

Analógiák Oroszlán jelmondata: Úrrá lenni és uralkodni. Évszaka: A nyár dereka Minősége: Férfias-aktív, yang Stabilitása: Fix Eleme: Tűz Polaritása: Pozitív Uralkodó bolygója: Nap Kulcsszavai: Elevenség, önbizalom, cselekvőképesség Kulcsmondata: Cselekszem és kimutatom az érzéseimet. Foglalkozásai: Minden olyan foglalkozás, ahol a dolgokat kézben tarthatja és teremtő módon kifejezheti önmagát. Vezető pozíciók, művészi-kreatív foglalkozások, igazgató, vállalkozó, manager, rendező, színész, karmester, dekoratőr, ékszerész. Színei: Arany, aranysárga Illatai: Aromás, intenzív, kifejező illatok Ízei: Intenzív, tömény, aromás Formái, alakjai: Sugárzó és erős, pompás, kifejező, ragyogó színű, sugárzóalakú, központi Növényei: Erőteljesen virágzó, világító színű növények, amelyek szeretik a napot. Fái, bokrai: Pálma, babér, platán, narancsfa, aranyeső, orleander Gyümölcsei, zöldségei: Narancs, citrom, kókuszdió, articsóka Virágai: Napraforgó, rózsa, tűzliliom Fűszerei: Babérlevél, bazsalikom, rozmaring, kurkuma, sáfrány, menta Gyógynövényei: Kamilla, olajfa, birs, körömvirág Állatai: Ragadozók, nehezen háziasítható, egyedül élő állatok, oroszlán, párduc, hiúz, sas, macska Anyagai: Arany, nemesfémek, éghető anyagok Ásványai, kövei: Arany, gyémánt, borostyánkő, topáz, tigrisszem, rubin Tájai: Napos, meleg-forró és száraz vidékek, tágas, sík terek, napos domboldalak, egyedülálló, hatalmas fákHobbijai, sportágai: Színház, koncertek, golf, autóverseny, tenisz Közlekedési eszközei: Sportautók, Mercedes, Jaguár, gyaloghintó Lakóstílusa: Nagyvonalú, tágas terek, reprezentatív, egyéni, bőséges dekoráció, barokk Társadalmi formái: Monarchia, császárság, arisztokrácia, patriarchátus, központi kormányzás, adót kivető kormányzás Geográfiai vonatkozása: Csehország, Franciaország, Olaszország, Szicília, Mezopotámia Testrészei: Szív, hát, gerincoszlop, mellkas, szemek, vérkeringés Test tulajdonság/alkat: Ovális arc, magas homlok, sűrű világos haj, éles szem, széles váll, arányos test, egyenes tartás Betegségei: Szív- és vérkeringési megbetegedések, vérnyomás problémák, infarktus, gerinc betegségek Problémakezelési mód: Látványosan és magabiztosan elrendezi az ügyeket, ha azok olyan természetűek, hogy ő erőfölényben érezheti magát. Ügyesen kerüli azokat a helyzeteket, ahol tartani lehet a vereségtől. A kudarcot nem szívesen viseli, ingerült lesz, saját hibáját másra hárítja. Önvédelmi stratégia: Erődemonstrációval megfélemlíti ellenfelét; büszke hallgatásba burkolózik; fölháborodva kikéri magának; megsértődik. Negatív tulajdonságai: Despota, elbizakodott, büszke, fölényeskedő, egocentrikus, gőgös, ingerlékeny, hatalomvágyó, hiú, beképzelt, parancsolgató, arrogáns, pompakedvelő Pozitív tulajdonságai: Bátor, energiában gazdag, döntéshozó, erős akaratú, erőt sugárzó, határozott, hatékony, igazságos, jó szervező, központi szerepet tölt be, magabiztos, méltányos, nagylelkű, nyílt, szívélyes Szerencsenapja: Szombat Szerencseszáma: 4 és 6 Stílusa: Ragyogó Ideális társa: Halak, Nyilas, Rák Erőssége: Bátorság, jó szervezőképesség, irányítás Gyengéje: Hiúság, büszkeség, egoizmus, önimádás, sértődékenység, féltékenység, gőgösség Híres Oroszlánok: Napóleon, Eötvös Lóránd, Gárdonyi Géza, George Bernard Shaw, Carl Jung, Emily Brontë, Mata Hari, Alfred Hitchcock, Louis Armstrong, Dustin Hoffman, Whitney Houston, Antonio Banderas, Madonna, Robert Redford, Tolnay Klári, Antal Imre, Sandra Bullock, Ben Affleck, Jennifer Lopez, Charlize Theron