JellemzésAz Ikrek lételeme a kommunikáció, a kapcsolatteremtés. Nyitott és kíváncsi a világra, szinte minden érdekli. Talpraesett, sokoldalú és ötletes, a meglévővel szemben az új, a még ismeretlen érdekli. Tud nagyon laza és könnyed is lenni. Mindenről tudomást akar szerezni és mindenről van véleménye. Erősen intellektuális beállítottság jellemzi, szeret és tud is beszélni. Könnyen tanul és könnyen teremt kapcsolatot másokkal. Fontos számára, hogy gondolatait megossza környezetével. Kapcsolatteremtő hajlama sok utazásra készteti. Vállalkozó kedvét és gyors felfogóképességét az élet bármely területén kamatoztathatja. Néha nyugtalan és ideges. A legnagyobb hibája, hogy bár széles körre kiterjeszti ismereteit, néha mégis csak a dolgok felszínét látja meg. Szétszórt és nyugtalan, ha valami nem köti le a figyelmét. De igazából azt szereti, ha zajlik az élet körülötte. Társaságokban közkedvelt ember. Mindig tud valami aktuális pletykát, érdekes információt. Amennyire szerteágazó a tudása, legalább annyira felületes. Sosem az információk mélysége, hanem mennyisége izgatja. Ő az az ember aki képes lyukat beszélni a másik hasába. Ez nem jelenti azt, hogy az Ikrek hazudozó, de mindenképpen szeret nagyot mondani. Ő ezt csak ártatlan füllentésnek veszi és csodálkozik, ha mások megütköznek ezen. A pontosság nem tartozik az erényeik közé. Hasonlóan a Koshoz, nem akar semmiből kimaradni, de ennek a törekvésnek az áll a hátterében, hogy minden hírt, információt össze akar gyűjteni.

Az Ikrek kettős jel. Az Ikrek emberekben mindig jelen van a kettősség érzése. Semmit sem hisz el, csak úgy, ha utánajár és meggyőződik arról, hogy az információ helyes. Ha valamiben kételkedik, rögtön vitára kész és ha úgy érzi, hogy igaza van, addig csűri-csavarja, míg az ellenfél fel nem adja. Egy szónok veszett el benne. Pillanatok alatt képes új teóriák létrehozására, ha úgy érzi, hogy a vitában sarokba szorították. Nem következetes, logikai láncolataiban nem találunk kiépítettséget, ha ez kiderül, témát vált. Semmit sem tud magában tartani. Közlékenységi vágyából adódik, hogy sokat beszél és gyakran óriási körmondatokban fejezi ki magát. Az is előfordul, hogy ha már elmondta amit akart, a válaszra már oda sem figyel. Ez nem szemtelenség részéről, de gondolatai csapongása miatt már máshol jár. A mozgás- és levegőigénye óriási. A hosszas bezártság neurotizálja. Sokáig megtartja fiatalos külsejét és szellemi frissességét. Szervezete ellenálló, de idegrendszere nem. Ez a legsebezhetőbb pontja. Ahogy szokták mondani: „Két végéről égeti a gyertyát.” Az Ikrek kiválóan alkalmazkodik a megváltozott körülményekhez. A kapcsolataiban alkalmazkodó, mások elvárásainak megfelelni akaró, de csak addig, míg az illető vagy társaság érdekli. Számára a világ a megtanulható ismeretek tárháza. Az állatövi jegyek között ő képviseli a kíváncsi embert. A Merkúr ennek a jelnek az uralkodó bolygója, mely nem csak a hírvivés és közvetítés istene, hanem a tolvajoké és szélhámosoké is. Mindenesetre az Ikreknek megvan a képessége arra, hogy behízelgő modorában, bárkinek bármit beadagoljon. Ha akar, akkor a félrevezetés nagymestere tud lenni. Kiváló kézügyességével a legnehezebb feladatokat is elvégzi. Rendkívüli intelligenciával rendelkezik.

Kapcsolat Az Ikrek játékos és rafinált, a kíváncsiság és a tudásszomj hajtja. Gyors sikerekre törekszik, ki nem állhatja a bukást, a sikertelenséget. Könnyen ismerkedik, gyorsan alkalmazkodik, de ha a társaságban vagy egy kapcsolatban nem érzi jól magát, akkor inkább tovább áll, mint hogy alakoskodnia kelljen. A változatosság utáni vágya olykor már szabatosságba csap át, és könnyen rányomhatják a hűtlenség bélyegét. Szerelmi élete kalandos, változatos, semmiképp sem unalmas. Társait gyakran váltogatja, nem ragad le addig egy embernél, amíg ki nem élte magát. Ha mégis korábban alakít ki komoly kapcsolatot, nagy a valószínűsége, hogy félrelép. Felületessége, gyors, meggondolatlan döntései miatt sok csalódás érheti. Mivel nem fél az egyedülléttől, nehezen kötelezi el magát. Olyan partnerre vágyik, aki mellett nem csorbul a függetlensége, s aki mellett egy pillanatra sem kell unatkoznia. A zodiákus legkomplikáltabb jegye, s ez a társas kapcsolataiban is megnyilvánul. Ritka az az időszak az életében, amikor éppen nem szerelmes, vagy legalábbis nem mutat élénk érdeklődést a másik nem iránt. Ifjúkori első szerelme olyan nagyhatású az életében, hogy örökké azt akarja megtöbbszörözni szexualitásban és szerelmi érzésekben is. ♥ SZERELMES IKREK ♥

Szerepek Vezető Főnöknek elég szétszórt. Szeret emberek közt lenni, beszélni és érdekes helyzetekkel ismerkedni. Nem viseli el a csöndet, magányt, bezártságot. Szeret meggyőzni másokat és élvezi, ha nagy nyilvánosság előtt beszélhet.

Beosztott Hivatás terén az egyik legsokoldalúbb munkaerő. Általában jó szervező, kereskedő, és önállóan jól dolgozik. A kötöttséget nem nagyon szereti, ezért sem főnöknek, sem beosztottnak nem elég megbízható. Igen labilis természet és erősen hajlik afelé, hogy energiája szétforgácsolódjon. Kiváló közvetítő, remek kereskedő és általában ragyogó előadó. Minden mozgalmas munkahely megfelel neki, ahol zajlik az élet.

Partner Csak intellektuális kapcsolatban érzi jól magát. A szerelem nem igazán neki termett. Amíg a kapcsolat új, addig hevessége és figyelmessége nem ismer határt. Ha kezd az első hév kissé megállapodottá válni, mások iránt kezd érdeklődni. Ez utóbbi az Ikrek hölgyekre is vonatkozik. A hűség tehát nem tartozik erősségei közé. Fiatalkorában kifejezetten sportot űz a találkozókból. A szép szavakhoz jobban ért, mint a szexuális vetélkedőhöz. Nem a vére hajtja, csak a kíváncsiság. Az Ikrek jegy szülötte a fantázia mestere, találkozni vele vibrálóan izgalmas élmény. Csevegve, nevetgélve, flörtölve repül végig az életen, és útját megtört szívek szegélyezik. Tudja, hogy valahol megvan számára a tökéletes partner, de addig is miért ne szórakozna egy kicsit? Néha ideális élethelyzet számára ha két szeretője van egyszerre. Ha egyedül akar maradni, hagyni kell. Szereti azt hinni, hogy féltékennyé teszi a partnerét, miközben otthon ül és olvas.

Szülő Nem tud eléggé odafigyelni gyermekére. A közös megbeszéléseket inkább egy kiránduláson vagy egy autóúton tartja. Gyermekétől elvárja, hogy különórákra járjon és az iskolában se legyen panasz rá. Az Ikrek anyukának a gyes egy kínszenvedés és mihelyt teheti, kimozdul otthonról és cipeli gyermekét mindenhova. Kezdeti szülői lelkesedése csak akkor nem törik le, ha gyermeke hasonszőrű, mint ő, nem pedig nyugodt, csendes.

Gyermek Ha gyermekkorától vizsgáljuk az Ikrek ember egyéniségét, azt tapasztaljuk, hogy ritka esetektől eltekintve ő az, aki leghamarabb járni és beszélni képes. Igyekszik mindent gyorsan elvégezni. Általában jól tanul, mert rendkívül gyors a felfogása. Olvasottsága és tájékozottsága a világ dolgairól lenyűgöző. A kis Ikrek fecsegős, jó humorú és barátságos. Bárhol, bármilyen környezethez alkalmazkodik. Beszélget, virul, játszik és nevet. Gyenge pontjai a labilis és érzékeny jellem, egyszerre túl sokat akar látni és csinálni, továbbá semmilyen veszélyérzettel nem rendelkezik. Csapong ide-oda, rengeteg barát veszi körül. Mindenhová elmegy, mindenkivel jó a kapcsolata. Ő aztán tudja, hogyan reklámozza saját magát. Szabadságát mindennél többre becsüli.

Lélek-Motiváció Az Ikreket az a vágy hajtja, hogy mindenről legyen ismerete. Mindenkitől hall valamit, mindenhol beszél egy kicsit, ügyesen forgatja a szavakat, jól informált és szellemes. Nagyszerűen analizál, kiválóan érvel és rendkívül éles eszű. Az Ikrek született tolmács. A szavakkal való foglalkozás mélyen kielégíti. Kevésbé boldog, ha érzésekről van szó, mert ezek csak csökkentik gondolatainak tisztaságát. Ha már érzésekkel kell találkoznia, akkor legalább szóban történjen mindez. Az Ikrek értelme mindig foglalkozik valamivel. Figyelmét mindig leköti valami, felületesen bár, de legalább egy pillanatra oda koncentrál. Nagyon szívesen kipróbálna mindent - lehetőleg kötöttség nélkül. Nem kedveli a szabályokat és az előre kijelölt utakat. Erősségei a rugalmasság és az ügyes taktikázás, amellyel a nehézségeken is túlteszi magát. Ritka, hogy az Ikrek közvetlenül harcba keveredik. A szerelemben is meg akarja tartani a szabadságát. A flörtök nagyon megfelelnek ízlésének. Ha azonban végleges döntésről van szó, elképesztően bizonytalanná válik. Végül mindenkinek ígér valamit, vagy senkinek semmit. Aki igazán boldoggá akar tenni egy Ikreket, az beszéljen vele mindenről és mindenkiről.

Tanulási feladat Az őszinte kommunikáció. Az érzés és gondolkodás összehangolása. Egy dologban elmélyülni, alapos ismeretekre szert tenni. Pontosság, precízség, az érdeklődés korlátozása. A szívre hallgatni. Megtanulni összpontosítani.

Analógiák Ikrek jelmondata: A tudás hatalom. Évszaka: Késő tavasz, nyár eleje Minősége: Férfias-aktív, yang Stabilitása: Labilis Eleme: Levegő Polaritása: Semleges Uralkodó bolygója: Merkúr Kulcsszavai: Intellektus, sokféleség Kulcsmondata: Gondolkodom, tehát vagyok. Foglalkozásai: Minden olyan foglalkozás, amely nincs munkahelyhez kötve, amely meglepetést okoz, mobilitást, éles intellektust és jó beszédkészséget követel meg: Kereskedő, üzletkötő, sofőr, író, újságíró, szónok, képviselő, riporter, postás, tanár, ügyvéd, kritikus, showman, kabarészínész. Színei: Légies színek, világosszürke, égkék Illatai: Könnyű, inkább semleges illat Ízei: Nem intenzív, inkább íztelen Formái, alakjai: Finoman tagolt, filigrán, szétágazó, mozgékony, laza, hajlékony, finom kontúrok Növényei: Gyorsan növekvő szétágazó növények, amelyeken több zöld van, mint virág: bokrok, fű, páfrányok Fái, bokrai: Nyárfa, nyírfa, juharfa, hársfa, bodza Gyümölcsei, zöldségei: Sárgarépa, ribizli Virágai:Margaréta, jázmin, azálea Fűszerei: Petrezselyem, kapor, majoránna, citromfű Gyógynövényei: Bodza, martilapu, ezerjófű, hárs, libapimpó, lándzsás utifű Állatai: Általában a levegőben élő állatok, különösen az énekesmadarak: rigó, fülemüle, szarka, papagáj; minden ravasz, alkalmazkodó állat: majom, róka, kutya, kakas, hiéna Anyagai: Papír, pergamen Ásványai, kövei: Higany, ón, aranytopáz, fehér achát Tájai: Róna, szeles dűnék, utakkal jól ellátott területek, városok, utcák, minden kommunikációs hely Hobbijai, sportágai: Fotózás, újság-olvasás, tv-nézés, gyaloglás, kerékpározás, tenisz, kézilabda, torna Közlekedési eszközei: Kerékpár, busz, tandem Lakóstílusa: Ésszerű, praktikus berendezés, egyszerű, északi stílus, kevés dekoráció, könnyen tisztán tartható, könnyen szétszedhető berendezési tárgyak, amelyek megkönnyítik a gyakori költözést. Társadalmi formái:Kereskedelmi társaságok, karavánutak Geográfiai vonatkozása: Belgium, Flandria, Szardinia, Örményország, Egyesült Államok Testrészei: Légcső, hörgők, tüdők, beszéd- és hallószervek, idegek, ujjak Test tulajdonság/alkat: Finom arcvonások, gyors mozdulatok, magas homlok, sovány, hosszú végtagok. A szemöldök egyenes vonalú és határozott, az arc háromszögletű, a szemek nagyon élénkek, a tekintete fürkésző. Rendkívül mozgékony, mozgása fesztelen. Intelligens, élénk, kifejező, csaknem mindig mosoly ül az arcán. Jellemző a jegy szülötteire a mimikai készség. Az Ikreknek nincs pontosan meghatározható öltözködési stílusa, hangulata szerint válogatja a ruháit. Betegségei: Pszichoszomatikus zavarok, gyomor- és bélpanaszok. A légutak és a test továbbító rendszerének megbetegedései: idegek, nyirok, véredények. Hajlamos a reumára, az izületi gyulladásra, különösen a kezeken. Az Ikrek hajlamos eltúlozni a betegségeit. Problémakezelési mód: Könnyedén átlép a problémán, nem rágódik rajta, inkább kibeszéli, intellektualizálja: „majd csak megoldódik magától”. Tűréshatárán túl a gondoktól lebénul, depressziós lesz. Önvédelmi stratégia: Vitatkozik és vég nélkül érvel („igen,... de”), vagy a fizikai menekülést választja (elfut, elmegy, elutazik). Negatív tulajdonságai: Állhatatlan, elsieti a dolgokat, felszínes, felületes, fecsegő, meggyőzhetetlen. Kettős életet él, kétszínű, hullámzó kedélyű, megbízhatatlan, pletykás. Pozitív tulajdonságai: Szellemileg nyitott, éles eszű, beszédes. Gyors helyzetfelismerő. Élénk, ügyes, mozgékony, játékos, kíváncsi, könnyed, kiváló társalgó. Intelligens, sokoldalú, rugalmas, jó felfogóképességű. Szerencsenapja: Csütörtök Szerencseszáma: 12, 7, 5 Stílusa: Kettős Ideális társa: Nyilas, Mérleg, Vízöntő Erőssége: Írás, beszéd, logika, kommunikáció Gyengéje: Fecsegés, pletykálkodás, szétszórtság, felületesség, pontatlanság Híres Ikrek: Thomas Mann, Gauguin, Dürer, Strauss, Schumann, Marilyn Monroe, J.F. Kennedy, Paul McCartney, Kocsis Zoltán, Marton Éva, Darvas Iván, Csákányi Eszter, Johnny Depp, Kylie Minogue, Angelina Jolie