ikrek

Az IKREK hozzáállása a párkapcsolathoz a szerepjátszás. Ő nem az érzelmek embere, mély szenvedélyek megélésére szinte képtelen. Sokkal inkább testvére, jó barátja, szellemi partnere a társának, mint szenvedélyes szeretője. Viszont el tudja játszani. Bármilyen szerepbe bele tud bújni, tehát azzá tud válni, amit a társa elvár tőle. Ha kell csábító, ha kell, akkor egy szent. Csak intellektuális kapcsolatban érzi jól magát. A szerelem nem az erőssége. Amíg a kapcsolat új, addig hevessége és figyelmessége nem ismer határt. Ha kezd az első hév kissé megállapodottá válni, mások iránt kezd érdeklődni. A hűség tehát nem tartozik az erényei közé. Fiatalkorában kifejezetten sportot űz a találkozókból. Nem a vére hajtja, csak a kíváncsiság. Társait gyakran váltogatja, nem ragad le addig egy embernél, amíg ki nem élte magát. Ha mégis korábban alakít ki komoly kapcsolatot, nagy a valószínűsége, hogy félrelép. Ha tartós kapcsolatra törekszünk az Ikrekkel, akkor mindig újdonságokat kell produkálnunk. Az esetleges kalandjait el kell néznünk, és ha megfelelünk neki mint beszélgető-partner, reménykedhetünk a visszatérésében.

Az Ikrek kapcsolata más jegyekkel

Kos ♥ Ikrek
Ellentmondásos kapcsolat. Élvezitek az együttlétet, rengeteg örömet találtok a másik társaságában, annak ellenére, hogy számtalan dologról eltérő a véleményetek. Egy Kos neked túlságosan nyers és durva, ő pedig felszínesnek ésőszintétlennek tart. Hosszú távon ebből sok baj lehet, és nehéz lesz kibékíteni az ellentéteket. Mindkettőtöknek fontos a szabadság, a Kosnak elsősorban olyan módon, hogy szabadon mehessen, tervezhessen, intézkedhessen. Az Ikrek a szellemi szabadságot igényli, amibe bele tartozik a kapcsolatok kötetlen teremtése, kedve szerinti barátkozás, és hogy azt tanulhasson és akkor, amikor neki a legjobb. Tehát ezek a dolgok azok, amiket a másiknak feltétlenül meg kell adnotok ahhoz, hogy ki tudjatok tartani egymás mellett. Neked nagyon jó ötleteid vannak, a párod pedig meg is valósítja őket. Kiválóan tudjátok egymást éltetni, ezért jól kijöttök egymással. Mindketten érdeklődők és törtetők vagytok. Társadat érdeklik a nagy kihívások, te inkább a szellemi szférában kalandozol szívesen. Ha mindenki a saját területén marad, akkor sikeresek lesztek. Csak azt nem érted, hogy miért fitogtatja folyton a műveltségét és a tájékozottságát. Ez nagyon ki tud hozni téged a béketűrésből. Te pont olyan okos vagy mint ő. Ha nem okosabb. Amúgy jól megvagytok.

Bika ♥ Ikrek
Nem sok jót ígérő kapcsolat. Egy Bika képtelen tolerálni a szabadságvágyadat, Te pedig megőrülsz az ő földhözragadt voltától. Talán senki nem tud úgy kihozni a sodrodból, mint egy Bika. Mivel alapvetően békeszerető ember vagy, nem bírod ezt a feszültséget, ezért előbb-utóbb pánikszerűen elmenekülsz. De ha mégis visszatérsz hozzá, akkor próbálj meg többet törődni vele és engedd néha őt is szóhoz jutni. Hallgasd végig óhaját-sóhaját, és mutass egy kicsit több szeretetet iránta. Nem ártana részedről több kedveskedés, becéző simogatás. Ezt a Bika nagyon értékelné és talán jobban elnézné neked a kilengéseidet és a szertelen viselkedésedet.

Ikrek ♥ Ikrek
Lendületes, mozgalmas, pezsgő kapcsolat. Egy másik Ikrek mellett csupa kaland az élet. Mindketten ugyanolyanok vagytok, ugyanazt szeretnétek. Társad éppoly kíváncsi, nyitott és sokoldalú, mint te. Ugyanúgy lázba hozza egy jó mozi, egy új könyv vagy egy izgalmas utazás gondolata. A tervezgetésnél azonban mindig elakadtok, ugyanis egyikőtök sem túl gyakorlatias, arról nem is beszélve, mennyire szerettek külön utakon járni. Ne legyen lelkiismeret-furdalásod, ha inkább egyedül mennél - kedvesed is éppen ezt latolgatta. Az érzelmekkel hadilábon álltok mindketten, így a szerelmi szálat nem egyszerű kettőtök között fenntartani. Ha a barátságon túl mást is akartok egymástól, akkor nagyon nagy odafigyeléssel, és őszinte beszélgetésekkel lehet belőle hosszabb távon is valami, de sok nyugalmat, kiegyensúlyozottságot nem lesz könnyű együtt átélnetek.

Rák ♥ Ikrek
Nehéz kapcsolat. Egy Rák örökké gyanakszik, ezért nem sok jóra számíthatsz. Úgy érzed, társad nem ért meg, mivel ferde szemmel nézi függetlenségi törekvéseidet. Elvárja, hogy folyton otthon ülj, korlátozza a szabadságodat, ezt pedig te nem bírod elviselni. Az idegeidre megy az állandó hisztikkel és szemrehányásokkal. Folyton anyáskodni akar fölötted, terhedre van az örökös gondoskodásával. Pedig sok jóra meg tudnátok egymást tanítani, és közösen, egymás trükkjeit megtanulva, egymás szokásait átvéve mindketten boldogabban, kiegyensúlyozottabban élhetnétek. Ha te hajlandó lennél a saját érzéseiddel is foglalkozni, legalább fele annyit, mint a Rák teszi, illetve ha ő hajlandó lenne a világ felé csak egy kicsit is nyitottabbá válni, máris lennének közös élményeitek, és közös életetek. Te tágíthatnád az ő szellemi horizontját, ő pedig bevezetne téged az érzékiség birodalmába, persze, ha neked lenne hozzá elég türelmed és nem lennél olyan felületes és kapkodó, hogy gyorsan túl akarsz lenni mindenen. Ha tényleg szeretitek egymást, akkor érdemes ebbe a kapcsolatba energiát fektetni, hiszen nagyon sokat tanulhattok egymástól.

Oroszlán ♥ Ikrek
Feszült, ingerült kapcsolat. Te egy Oroszlán számára izgága és komolytalan vagy. Neked viszont társad tűnik nehézkesnek, ráadásul sokszor bosszantóan nagyképűnek tartod. A konfliktus feloldhatatlan. Mindketten túl önteltek vagytok ahhoz, hogy elismerjétek a másik erényeit, ezért inkább vetélytársnak tartjátok egymást, mintsem társnak.  Az Oroszlán nem veszi jó néven, hogy te szívesen töltöd másokkal is az időt. Ez rettentően bántja a hiúságát, mert szerinte ez olyan, mintha ő nem lenne elég jó és érdekes neked. Szerinte ő a legszórakoztatóbb társaság. Ezen a ponton elég nehéz megértenetek egymást, hiszen belőled még a szikrája is hiányzik annak a fajta hiúságnak, ami az Oroszlán alapvető jellemvonása. Társad elvárná tőled a hódolatot és a csodálatot, hogy felnézz rá, de erre tőled hiába vár. Nem lehet rátok fogni, hogy egymásnak vagytok teremtve.

Szűz ♥ Ikrek
Unalmas, érdektelen kapcsolat. Legalábbis a te részedről. A Szűzek munkamániás emberek, szigorú rend szerint élnek. Ez téged különösebben nem kápráztat el, sőt inkább idegesít. Mint ahogy a gondoskodása is terhedre van. Pedig nem ártana egy kis fegyelmet és rendszerességet tanulnod valakitől. A Szűz erre alkalmas lenne, de te roppant unalmasnak és érdektelennek tartod. Pedig föl lehetne rázni, csak hát az érzelmi megnyilvánulásokkal kissé hadilábon állsz. Nem tudsz mit kezdeni az elfojtott vágyakozásával, te szereted leegyszerűsíteni a dolgokat, nincs arra időd, hogy a lelki mélységeiben kutakodj. Ez téged igazán nem is érdekel. A társad fontosnak tartja az emberi kapcsolatok ápolását, csak ő nem olyan felületesen intézi ezt mint te. Ő megadja a módját mindennek. Neki első a munka, utána jön a többi. Mindent a maga helyén és idejében. Nem érti, hogy tudsz állandóan pörögni, nyüzsögni, mért ütöd bele mindenbe az orrodat. És hova rohansz egyfolytában? Túl sok vagy neki. Mindezek ellenére izgalmas vagy számára.

Mérleg ♥ Ikrek
Kellemes, de nem zökkenőmentes kapcsolat. Te egy Mérleggel kiválóan megérted magad. Tele vagytok ötletekkel, remekül tudtok együtt szórakozni. Becsülitek egymás tehetségét, tisztelitek egymás hobbijait, engeditek, hogy a másik hódolhasson szenvedélyének, és általában azt csináljon, amit akar. Ez téged nagyon fellelkesít. Ilyen kapcsolatra vágytál. Végre szabadnak érzed magad. Azt hiszed nyeregben vagy és ezért többet engedsz meg magadnak a kelleténél. Ebből pedig baj lesz. Elveted a sulykot, és visszaélsz a bizalommal. Pedig érdemes ezért a kapcsolatért áldozatot hoznod, bármennyire is nehezedre esik, mert alapjában véve jól összeilletek. Az ágyban is megértitek egymást, minek akkor másfelé kalandozni? A Mérlegnél kedvesebb, megértőbb társat keresve sem találsz.

Skorpió ♥ Ikrek
Óvatos, bizalmatlan kapcsolat. Nehéz eset. Kölcsönösen megőrjítitek egymást titkolózásaitokkal. Egy Skorpió neked tökéletesen kiszámíthatatlan, ezért hallgatsz a társaságában. Ez persze társadat bosszantja, és ravaszabbnál ravaszabb trükköket eszel ki, hogy valamit kiszedjen belőled. Egy Ikreknél jobban azonban senki sem tudja, hogy kell kitérni a válasz elől, így aztán csak gyanakodva figyelitek egymást. Ha mindezek ellenére együtt akartok maradni, akkor próbálj kicsit visszavenni a tempódból. Be kell látnod, hogy a Skorpiónak is vág az esze, csak éppen kevésbé felületes nálad. Ő több mindent gondol át egyszerre és az érzéseit is gyakrabban vizsgálgatja, mint te. Lassabban hozza meg a döntéseit, és lassabban nyilvánítja ki a véleményét, ezért neki nem is kell állandóan megmásítani azokat, hiszen eleget rágódott rajta, és jó előre kiszámította. Ez ugye rólad nem mondható el. Te inkább a pillanatnyi helyzethez idomulsz és gyakran váltogatod a véleményedet amikor valami újabb hatás ér. Mindketten szerettek utazni, más tájakat, más embereket megismerni. Te inkább kívülről, felszínesen, a Skorpió pedig mindennek a legmélyéig hatolva érdeklődik a világ dolgai iránt. Be kell látni, nehéz közös nevezőt találni ebben a kapcsolatban.

Nyilas ♥ Ikrek
Izgalmas, tartalmas kapcsolat. A Nyilasok mentalitása nagyon közel áll a tiédhez. Azonos az érdeklődési körötök, hasonló a vérmérsékletetek. Amennyiben kölcsönösen tiszteletben tartjátok a másik függetlenségét, és meg tudtok egyezni, hogy a társaságban ki legyen a középpontban, - erre a pozícióra ugyanis mindketten szenvedélyesen pályáztok - akkor tökéletes páros lehettek. Kiválóan tudjátok egymást éltetni, támogatni, ezért a legjobb barátokká is válhattok, ami igen kellemes egy szerelmi kapcsolatban. Érzelmeitek nem uralkodnak felettetek, sokkal inkább szellemi közösségről, egymás iránti tiszteletről van szó köztetek, ami persze nem jelenti azt, hogy távol állna tőletek a romantika. Inkább arról van szó, hogy a szerelem nem veszi el az eszeteket, inkább segít még könnyebben elérni céljaitokat a kellemes érzések hatására. Mivel ezt elfogadjátok mindketten, ezért nem is jelent gondot, hogy nincs komolyabb egymás után emésztődés. Amikor azonban időt szakítatok egymásra, és úgy döntetek, hogy itt van a szerelem ideje, akkor megadjátok a módját. Amikor pedig más elfoglaltságotok van, akkor képesek vagytok arra koncentrálni.

Bak ♥ Ikrek
Borús, gyakran kellemetlen kapcsolat. Különböző a természetetek, ezért nem tisztelitek eléggé a másikat. Neked egy Bak túl komor, képtelen lazítani, és nem értékeli a te messze földön híres humorodat. Mindezek ellenére vonzódtok egymáshoz, de bárhogyan is igyekeztek, nem találtok közös nevezőt, és hosszú távon belefáradtok az örökös vitákba. Az Ikrek maga a változékonyság, változás. A Bak a tökéletes kitartás, sziklaszilárdság. Hogy ebből mit lehet kihozni? Attól függ, mennyire akarjátok. Te gyakorlatilag bárkihez tudsz alkalmazkodni, ha nem kötnek meg túlságosan. Hiába ismered el a Bak erejét, bölcsességét, nem igazán hoz lázba, nem tudsz vele mit kezdeni. Úgy tűnik, ez csupán érdekszövetség köztetek. A gyakorlati tennivalókban jól tudtok együttműködni. Ebben a kapcsolatban mély érzéseket igazából egyikőtök sem tud kimutatni. Ettől még természetesen lehet mindkettőtökben odaadó szeretet, csak ennek kimutatása nem éppen jellemző rátok.

Vízöntő ♥ Ikrek
Szórakoztató, érdekes kapcsolat. Egy Vízöntő, hozzád hasonlóan, sokoldalú, színes egyéniség. Ráadásul szereti a mókát, úgyhogy benne van mindenféle csínyben, amit kiagyalsz. Nem unatkozol mellette, sőt össze kell szedned magad, hogy tudd tartani a tempót. Mindketten szeretitek a változatosságot, újdonságokat, sok színes kapcsolatot, kalandokat. Társad tájékozott, széles látókörű, kiváló a memóriája. Mindez inspiráló számodra, sokat tanulhatsz tőle. Végre felnézhetsz valakire.  Tökéletes a szellemi összhang köztetek, ragyogóan tudtok egymással beszélgetni. Végre egy partner, aki mellett szabadnak érezheted magad, mégsem jutna eszedbe komolyan más után nézni. A szabadság érzése az ami ezt az erős köteléket létrehozza köztetek. Minden pillanatban meg tudjátok egymást lepni, mindig tudtok valami szórakoztatót kieszelni a másik számára. A nehézségeket könnyedén megoldjátok, mert leleményesek és okosak vagytok mindketten. A barátságotokat a szexualitás tudja érzelmi közelségbe hozni. Erre sem árt néha időt szakítani.

Halak ♥ Ikrek
Szép, de szeszélyes kapcsolat. Téged elbűvöl a Halak kedvessége, őt pedig lenyűgözi a te kiváló elméd. Szerencsés találkozás, mert bár nagyon különbözőek vagytok, mégis tisztelitek és becsülitek egymást. A viták azonban így is gyakoriak. A Halak érzékeny és sértődős, viszont olyan széles érzelmi skálán mozog, olyan színesen tudja kifejezni az érzelmeit, hogy csak ámulsz-bámulsz. Ez neked nem az erősséged. Te soha nem mesélsz a dolgaidról. Ha szeretnéd, hogy ez az együttlét minél tovább tartson, igyekezz, hogy egyértelműen meggyőzd párodat az érzéseid felől. Ha nem biztosítod egyfolytában arról, hogy fontos neked, szükséged van rá, akkor könnyen depresszióba esik. Neki létszükséglet az érzelmi biztonság. Szívesen korlátozna téged, ha hagynád. Állandóan maga mellett szeretne tudni, ezért személyes sértésként éli meg, ha egyéb elfoglaltságod akad, amiben neki nem lehet része.