szűz

A SZŰZ kapcsolatait az értelem, és a józanság vezérli. Hűvös és tartózkodó. Ez lehet vonzó szerénység, de jelenthet túlzott érzékenységet is. A szexuális dolgok érdeklik, de mégsem hagy fel egykönnyen a szűzies viselkedésével, pedig sok benne az elfojtott erotikus vágy. Nem akar szenvedélyes lenni, mert az bonyodalmakat válthat ki, számára pedig az a fontos, hogy az életét, azon belül is a hétköznapjait körültekintéssel és okosan szervezze meg. Márpedig a szerelmi mámor ezzel nem fér össze. Inkább barát, mint lángoló szerelmes, de egy merész, tüzes partner fel tudja ébreszteni a szenvedélyét. Amíg nincs tisztában az érzelmeivel, szerelmi ügyei zavarosak lehetnek. Nehezen alakít ki kapcsolatot, mert retteg a visszautasítástól. A szerelem fontos számára, de a kezdeményezést meghagyja a kiszemelt fél számára. Ha talál egy olyan társat, aki magabiztos és szeret irányítani, akkor jól kiegészíthetik egymást, és egy jól működő kapcsolat alakulhat ki kettőjük között. Hűséges, segítőkész. Megbízható és gondoskodó partner, ő az, akire mindig lehet számítani.

A Szűz kapcsolata más jegyekkel

Kos ♥ Szűz
Baráti, jól működő kapcsolat. Találtál egy újabb hadvezért, akinek szolgálatába állhatsz, és egy Kos értékeli az önfeláldozást. Ez neked is jólesik, érzed, hogy tisztelnek, megbecsülnek és ettől valósággal szárnyakat kapsz. Igaz ettől kicsit önző is leszel. Féltékeny vagy mindenkire, akit társad szintén sokra tart, és ebből aztán lehetnek viták. Mindketten ingerlékeny emberek vagytok, hamar felkapjátok a vizet, de szerencsére hamar le is csillapodtok. Te azonban még sokáig sértett maradsz. Amilyen lendülettel tudja párod a képedbe vágni a saját véleményét, te éppen olyan bántóan kritizálod őt. Ebből következően veszekedni első osztályúan tudtok. Te több türelmet várnál el a partneredtől, ő viszont értékelné, ha nem hánytorgatnád fel minden apró, jelentéktelennek tűnő hibáját. Igazán megtanulhatnád, hogy egy Kos tévedhetetlen. Legalábbis szerinte. A valódi ellentétet az okozza köztetek, hogy igazából te vágyódsz arra az önbizalomra, amivel a párod rendelkezik, ő pedig szeretne olyan alapos, türelmes és kitartó lenni, mint te. Ha ezt nem ismeritek be magatoknak, akkor jönnek a veszekedések, és a nagyon csúnya bírálatok. Pedig éppen azért lehet jó ez a kapcsolat, mert annyira mások vagytok, és így teljesen kiegészíthetitek egymást.

Bika ♥ Szűz
Nem túl békés, de praktikus kapcsolat. Az ellentétek abból adódnak, hogy te néha kissé fárasztónak tartod a Bika körülményes, nem eléggé könnyed, mondhatni nehézkes stílusát. Annak ellenére, hogy társadhoz hasonlóan te is megfontolt, alapos és kellően körültekintő vagy. Úgy gondolod, te sokkal bátrabban és merészebben állsz a dolgokhoz, többet mersz kockáztatni, mozgékonyabb és vagányabb vagy mint ő. Szerencsére a lényegben egyetértetek. Ez pedig nem más, mint az anyagi javak tisztelete. Nem költekezni, a tulajdonviszonyokat tisztázni, és tartalékolni a szűkösebb napokra. Ebben nincs vita köztetek. Van még egy közös pont, ahol teljes a harmónia köztetek. Nagyszerűen egymásra tudtok hangolódni az ágyban. Kölcsönösen érzitek a másik gondolatát, vágyait, és ezt meg is akarjátok valósítani a másik kedvéért. Érzelmi, szexuális téren hűséget, bizalmat, biztonságot tudtok egymásnak adni.

Ikrek ♥ Szűz
Rövid távon érdekes kapcsolat, de előbb-utóbb érdektelenné válik. És nem te vagy az, aki hamarabb megunja. Kezdetben valami megmagyarázhatatlan dolognál fogva vonzódtok egymáshoz, van bennetek valami közös, valami nagyon hasonló, és emiatt hamar egymásra találtok. Néhány izgalmas beszélgetés és együtt töltött éjszaka után azonban elmúlik ez a varázs, és rá kell döbbenned, hogy társadnak ez csak egy kaland. Arról nem is beszélve, hogy folyton rohan, mindenhonnan mindig elkésik és mindenkivel flörtölni akar, nemcsak veled. Azért izgatja a fantáziádat és nem mondasz le róla egykönnyen. Harcolsz ezért a kapcsolatért, ameddig csak lehet.

Rák ♥ Szűz
Harmonikus, szeretetteljes kapcsolat. Minden esélyetek megvan egy hosszantartó, boldog szerelemre, ami erős szövetség, barátság is egyben. Találtál valakit, akit védelmezhetsz, s aki mindezért hálás és ragaszkodó. Társad sokoldalú, tehetséges ember, de gyakran bíztatásra, tanácsra szorul. Te persze boldogan segítesz, bár néha elveszted a türelmed, és ilyenkor nagyon megbántod a másikat. Ha valóban fontos Neked ez a kapcsolat, figyelj jobban oda. Őszinte, sértődésmentes kommunikációt kellene tanulnotok. Ha azt veszitek alapul, hogy azért vagytok együtt, mert szeretitek egymást, és nem azért, hogy legyen kit megbántani, akkor talán könnyebb mindkettőtöknek vállalnia a saját véleményét anélkül, hogy a másik bármi hátsó szándékot feltételezne.

Oroszlán ♥ Szűz
Izgalmas, de nem felhőtlen kapcsolat. Eléggé különböztök egymástól. Te precíz és alapos vagy, ezért Oroszlán partnered lezsersége rettenetesen fel tud dühíteni. Amikor legyintget a dolgokra, mérgedben legszívesebben a torkának ugranál. Ha hiszed, ha nem társad becsül téged azért, hogy olyan tisztán átlátod a dolgokat. Ezt persze soha nem mondaná. Még mit nem! A végén még elbíznád magad. És akkor ki fog neki hódolni és a kedvében járni? Ha őszinte vagy magadhoz, akkor el kell ismerned, hogy neked is imponálnak azok a tulajdonságai, amiktől amúgy rosszkedvedben a falra tudnál mászni. Nem is olyan rossz, ha valaki olyan nagyvonalú és lezser, mint ő. Végül is csak nézőpont kérdése az egész. A dolog tehát nem reménytelen, ne adjátok fel!

Szűz ♥ Szűz
Veszekedős kapcsolat. A Szűz közel sem olyan szelíd, mint ahogyan neve sejteti. Két ilyen ember leginkább úgy viselkedik egymással, mint két kakas a kakasviadalon. Alaposan megtépkedik a másik tollait. Az a baj veletek, hogy nemcsak egymás hibáit vagytok képtelenek tolerálni, de saját magatokkal sem vagytok kibékülve. Ezért a másikat hibáztatjátok még akkor is, ha közben tudatában vagytok annak, hogy saját magatokkal veszekedtek. Csak mivel az unalmas, meg mégis hogy néz ki, ha az ember önmagát szidja egyfolytában, hát inkább azzal az emberrel kötekedtek, akit még a legelején a legjobban szerettetek. Meg kell tanulnotok elfogadni a saját hibáitokat, és ezekkel a hibákkal együtt szeretni önmagatokat. Akkor tudjátok a párotokat is feltétel nélkül szeretni.

Mérleg ♥ Szűz
Nehezen összecsiszolható kapcsolat. Van ugyan némi közös bennetek: szeretitek a szép, rendezett dolgokat, de a harmónia mindkettőtöknek mást jelent. A Mérleg könnyed, laza, filozofálgató hajlamú, ennélfogva gyakran lezseren áll a dolgokhoz. Szerinted viszont egyszerűen csak hanyag. Mindketten szeretitek a társaságot. Te az új ismeretek beszerzése miatt, partnered elsősorban azért, mert szerinted már megint a központban akar lenni. Ez meglehetősen bosszantó számodra, mivel te inkább szeretsz meghúzódni az árnyékban, mint feleslegesen feltűnősködni. Te nagyon is a földön jársz, nem a fellegekben, mint ő. Praktikusan gondolkodsz, elemző és gyakorlatias vagy, és nagy gondot fordítasz a részletekre is. Ettől azonban a társadnak borsódzik a háta. Te mélyebben szeretnéd megismerni és megérteni a dolgok összefüggéseket, partnered érdeklődése pedig inkább csak a felszínen mozog. Ebből az ellentétből viszont sok minden következhet. A Szűznek rettenetesen éles, kritikus beszédstílusa van, a Mérlegnek pedig nagyon érzékeny és igen sértődékeny lelke. Vagyis társad a legkisebb ellenkezésedre is megbántódik, a gúnyos csipkelődéseidről nem is beszélve.

Skorpió ♥ Szűz
Ellenséges, érdektelen kapcsolat. Te önbizalomhiányban szenvedsz, és a magabiztosságod megerősítése érdekében mindent alaposan meg akarsz ismerni. A Skorpió jobban terhelhető lelkileg és fizikailag is. Irigyek és féltékenyek vagytok egymásra, de ez abból fakad, hogy önmagatokkal sem vagytok kibékülve. Mivel az önmagatokkal szembeni elvárásaitoknak nem tudtok megfelelni, ezért egyszerűbbnek tűnik a másik hibáztatása. A kötekedés és vitatkozás helyett jobban tennétek, ha szembenéznétek a problémák valódi gyökerével. Alapvető nehézségként ott van még az élethez való különböző hozzáállásotok is. Skorpió társad lenéz téged, mert szerinte nincs érzéked a lélektani finomságokhoz, téged pedig az idegesít, hogy állandóan titkolózik, és úgy áll hozzá a munkához, hogy más is hozzáférjen. Ez állandó vita forrása köztetek, és ilyenkor nem válogatjátok meg a szavakat, amiket egymás fejéhez vágtok. Te persze elégtételt követelnél a sértésekért, de egy Skorpiónak esze ágában sincs nyíltan harcolni. Mindketten okosak vagytok, de amíg a Skorpió az érzelmi intelligenciáját helyezi előtérbe, te ennek létéről nem nagyon akarsz tudomást venni, fontosabbnak tartod a logikát. Mivel két különböző nyelvet beszéltek, nem csoda, ha képtelenek vagytok megérteni egymás szándékát. Pedig nagyszerűen ki tudnátok egészíteni egymást, de ezért jócskán áldozatot kellene hozni mindkettőtöknek.

Nyilas ♥ Szűz
Veszekedős, de inspiráló kapcsolat. Téged igencsak bosszant a Nyilas pökhendisége, és amikor csak lehet, ezt az orra alá is dörgölöd. Lehetőleg mások előtt. De társadban emberedre találsz. Hasonlóan szellemes és lényegre törő válaszokat kapsz tőle. Ettől csak még mérgesebb leszel, de titokban azért tetszik is neked. Végre valaki, akivel elmés szócsatákat vívhatsz. Ne feszítsd azonban túl a húrt, partnered alapvetően békés természetű, keress inkább olyan elfoglaltságot kettőtök számára, amiben nagyobb az egyetértés köztetek. Talán inkább hódoljatok az érzéki élvezeteknek az örökös szócsatározás helyett. Fitogtassátok a szellemességeteket és találékonyságotokat az ágyban, mindketten jobban jártok. Párod lelkesen, lendületesen áll neki ennek a témának, hagyd magad megfűzni. Tedd félre a magadra erőszakolt prüdériádat, engedd szabadjára elfojtott vágyaidat, tedd meg bátran, amit az ösztöneid súgnak.

Bak ♥ Szűz
Nyugodt, csendes kapcsolat. Számíthattok egymásra. Mindketten szeretitek a nyugalmat, kényelmet, a munkátokat, nagyon sok hasonló jellemvonásotok van. Kettőtök közül te vagy inkább a társasági ember. Megbízható partnerek vagytok mindketten, tiszteletben tartjátok az erkölcsi normákat. Egyikőtökre sem jellemző, hogy első pillantásra beleszeretne valakibe, vagy hogy barátságot kötne mindjárt a megismerkedés elején. Ebben a kapcsolatban te átengeded az irányítást a partnerednek, amit ő nagy megelégedéssel nyugtáz. Ha nem is egy elsöprő, lángoló szerelem a tiétek, nyugalmas, kiegyensúlyozott boldogságban mindenképpen részetek lehet egymás mellett.

Vízöntő ♥ Szűz
Áldozatokat követelő kapcsolat. És természetesen tőled követel áldozatokat. A Vízöntő különc, önálló lény, aki teljes odaadást és alkalmazkodást kíván partnerétől és környezetétől egyaránt. Te erre maradéktalanul alkalmas vagy, sőt örömmel jársz a kedvében, hiszen téged éppúgy elbűvöl a különleges kisugárzása, mint bárki mást. Kész vagy neki engedelmeskedni, de a várva-várt jutalmazás gyakran elmarad. Nektek mindig van közös témátok, mindig van miről beszélgetnetek. Csak arra ügyeljetek, hogy ne zárkózzatok el egymástól és valóban igazi érdeklődéssel figyeljetek arra, ami a másikat foglalkoztatja. Ugyanis hajlamosak vagytok elmerülni a saját belső világotokban. Főleg a Vízöntő. Ezért ha nem vigyáztok, könnyen unalomba fulladhat ez az amúgy értékes, sok lehetőséget ígérő kapcsolat. A szexben mindketten kíváncsiak, játékosak vagytok, feltéve, ha fel tudjátok oldani egymás gátlásait. Ez nálatok elég kényes téma. Még az is előfordulhat, hogy a szexualitást, az erotikus örömöket feleslegesnek tartjátok. Mivel elég beszédesek és nyíltak vagytok, nem árt, ha ezt a problémát is tabuk nélkül kitárgyaljátok, és közös erővel próbáljátok megtalálni a helyes arányt. Beszéljétek meg őszintén, ki mit, mikor és hogyan szeretne.

Halak ♥ Szűz
Értékes, vonzó kapcsolat. Jól kiegészítitek egymást. Mindketten lelkiismeretesek, figyelmesek, szorgalmasak vagytok. A határozottság egyikőtöknek sem erős oldala. Ha valamiben dönteni kell, szívesen támaszkodnátok egy magatoknál erősebb társra, de erre is biztosan találtok megoldást. A párod szeret a fellegekben járni, te jóval racionálisabb vagy nála. Szeretetet, gondoskodást, törődést viszont annál többet kapsz tőle. Ebben a kapcsolatban te vagy az ész, a racionalitás, társad az érzelmek kimutatása terén viszi el a pálmát. Mivel annyira mások vagytok, lehetnek feszültségek, ellentétek köztetek, mégis jól érzitek magatokat egymással. A Halak párodban éppen az van meg ami belőled hiányzik. Ha ezt belátjátok és igyekeztek tisztelni és szeretni azt, amit a másik képvisel, akkor önmagatokkal is könnyebben kibékültök. Figyelj arra, hogy ne légy annyira kötekedő és szőrszálhasogató, hiszen mindenkinek megvan a saját igazsága még akkor is, ha másképp gondolkodik a dolgokról mint te.