mérleg

A MÉRLEG képes leginkább a társa felé fordulni az összes jegy közül. Számára létkérdés, hogy legyen mellette valaki, mert csak így van értelme az életének. Akkor elégedett igazán, ha a társa jól érzi magát vele, és ezért mindent meg is tesz. A romantikus szerelmet keresi, ami megteremti életében a harmóniát és az egyensúlyt. Vonzó személyisége varázsával vonzza a másik nemet. Mint minden másban, itt is kiegyensúlyozottságra törekszik. Szereti ha kedveskednek neki és körüludvarolják. Nem szereti, ha erőszakosak vele, lerohanják és ajtóstul rohannak a házba. Partnerével szemben vannak elvárásai. Szereti ha az együttlétnek, találkozásnak megadják a módját. Ahhoz, hogy feloldódjon a szerelemben, szükséges számára a csábító környezet, színház, zene, romantikus randevú, ez jobban felmelegíti, mint bármilyen tüzes ostrom. Őszinteséggel és kedves bókokkal lehet elcsábítani. Az előjáték izgalmasabb számára, mint maga az aktus. A Mérleg jegy szülötte kedves, megbízható, odaadó társ.

A Mérleg kapcsolata más jegyekkel

Kos ♥ Mérleg
Őszinte, mély kapcsolat. Olyan társra találtál, akire mindig is vágytál: egy szerető kedvesre és igaz barátra. Mindenben, ami lényeges, hasonlóan gondolkodtok. Párod látszólag keményebb és vadabb, de ezért csodálod őt. Persze csak titokban. Nehogy elbízza magát. Túlságosan érzékeny és sértődékeny vagy, miközben néha észre sem veszed, hogy te is megbántasz másokat. Előfordul, hogy nem vállalod a saját véleményedet, de azért vagy annyira akaratos, hogy mindig eléred amit szeretnél. Ez gyakran idegesíti a partneredet (egy Kost amúgy sem nehéz felidegesíteni). Te szereted a dolgokat elsumákolni, párod inkább az egyenesség, őszinteség híve. Ez gyakran okoz konfliktust köztetek, annak ellenére, hogy te inkább szereted kikerülni az összeütközéseket. Néha önzőnek, önteltnek tartod a párodat és szeretnél több figyelmet, törődést kapni ebben a kapcsolatban. Az ágyban tökéletes az összhang, felszabadultan és gátlások nélkül szeretitek egymást.

Bika ♥ Mérleg
Kellemes, élvezetes kapcsolat. Az élet élvezete kap hangsúlyt az életetekben, ami sok boldogsággal teli percet jelenthet. Természetetek ugyan különbözik, de két helyen kiválóan megértitek egymást: az asztalnál és az ágyban. Mindketten ínyencek vagytok a magatok módján, sok örömöt találtok a földi javakban.  Ezen a téren kiválóan egymásra találtatok. Ha azt szeretnétek, hogy ez az öröm tartós legyen, elégedjetek meg ennyivel, s ne bonyolódjatok magasröptű szellemi csatákba. Neked elég  nehéz elfogadni a partneredben, hogy akkor is ragaszkodik az eredeti elképzeléséhez, amikor szerinted azt már jobb lenne feladni. Te vagy a céltudatosabb, de párod a kitartóbb. Ezért előfordulhat, hogy neki kell befejezni amibe te belekezdesz, mert akaraterő híján idő előtt abbahagyod.

Ikrek ♥ Mérleg
Érdekes, de nem túl szoros kapcsolat. Jól megértitek egymást. A társad értelmes, izgalmas beszélgetőpartner, ezért kedveled, de hamar rájössz, hogy ennél többet nem nagyon várhatsz. Szabad szellemi szárnyalásra, rengeteg közös bulira és érdekes beszélgetésekre alkalmas ez a párosítás. Az Ikreknek óriási a szabadságvágya (még a tiednél is nagyobb) és ez konfliktusok forrása lehet köztetek. Te túlságosan komolyan veszed a kapcsolataidat, ezért a társad ritkán felel meg az elvárásaidnak. Egy Ikrek szórakoztató barát, akivel jó összefutni, elbeszélgetni, de tisztában vagy azzal, hogy komolyabban nem számíthatsz rá. Remekül szórakoztok együtt, azt nem lehet rátok fogni, hogy unatkoztok egymás társaságában. A szexben egy hullámhosszon vagytok, kitaláljátok egymás gondolatát, ötletesek, játékos kedvűek vagytok mindketten.

Rák ♥ Mérleg
Szeretetteljes, meghitt kapcsolat. Társad ragaszkodik hozzád, őszintén és mélyen szeret. Érzed, hogy szüksége van rád, a támaszodat keresi, és ez végtelenül meghat téged.  Bár önfejű és makacs, szerinted túlságosan hisztis és sértődékeny, ennek ellenére előbb-utóbb még a tanácsaidat is megfogadja. Gyengédséggel vesz körül, és bár duzzog a külön útjaid miatt, minden feltételt biztosít, hogy jól érezd magad. Az ágyban is tökéletesen megértitek egymást, szinte kitaláljátok a másik gondolatait, kívánságait. A gondot az okozza, hogy hajlamosak vagytok mindketten, (főleg a párod), elhallgatni a problémákat. Ha ki tudnátok beszélni azt, ami a szíveteket nyomja, és nem félnétek attól, hogy elveszíthetitek a másik ragaszkodását, akkor igazán harmonikus kapcsolatban élhetnétek. Beszélgessetek sokat egymással, de őszintén!

Oroszlán ♥ Mérleg
Tartalmas, de próbára tévő kapcsolat. Vonzódsz a párodhoz, mert erősnek és szórakoztatónak tartod. Még az sem zavar, hogy néha túlságosan beképzelt. Szívesen eljátszod a rajongó szerepét, még arra is képes vagy, hogy behódolj neki, de csak addig, amíg ez téged is szórakoztat. Amint elvárja tőled és követelőzővé válik, te rögtön bekeményítesz. Ezt ő zokon veszi, és erőszakoskodni kezd, ami igencsak próbára teszi a türelmedet. Ha sikerül megértetned vele, hogy tartsa be a játékszabályokat, akkor kellemes kapcsolatban lehet részed. Mindketten élvezitek az élet örömeit, játékosak, önfeledtek vagytok a szerelemben, érdemes próbálkoznotok egymással.

Szűz ♥ Mérleg
Feszült, nehéz kapcsolat. A párod szerint túlságosan könnyelmű és érzékeny vagy, te viszont azt gondolod róla, hogy túl éles a nyelve, miközben maradi és szőrszálhasogató. Ez bizony súrlódásokat okoz köztetek. Nehezen érteted meg magad, gyakran ér az a vád, hogy idealista álmodozó vagy, aki haszontalan dolgokkal tölti az idejét, és ez nagyon bánt. Mindezek ellenére jól kiegészítitek egymást a hétköznapokban, de félő, hogy hosszú távra ez kevésnek bizonyul. Sokkal elfogadóbbnak kellene lennetek egymással. Ha a párod nem csipkelődne folyton, akkor te nem sértődnél meg. De ha te nem lennél annyira érzékeny az éles kritikáira, akkor a párod sem ellenkezne veled. Ha lepereg rólad az élcelődődése, akkor őt sem fogja ez már annyira szórakoztatni. Legjobb lesz, ha kiegyeztek egymással.

Mérleg ♥ Mérleg
Harmonikus kapcsolat. Hasonló az érdeklődésetek, ezért hamar megtaláljátok a közös hangot. Jól el tudjátok tölteni egymással az időt, de külön-külön sem unatkoztok. Előfordulhat, hogy néha nem tudtok megegyezni, de mivel a vitát, a veszekedést nem igazán szeretitek, előbb-utóbb egyikőtök úgyis enged majd. Egyszer te, egyszer a párod.  Ennek a kapcsolatnak az a hátránya, ami az előnye. Sok a közös vonásotok, ami először nagyon vonzó lehet számotokra, de ha nem figyeltek eléggé, akkor előbb-utóbb unalomba fulladhat az együttlétetek. Érdemes megosztani egymással az ötleteiteket, de ne várjatok el olyasmit a másiktól, amit saját magatok sem vagytok képesek megvalósítani.

Skorpió ♥ Mérleg
Feszült kapcsolat. Lehet, hogy téged elbűvöl a Skorpió titokzatossága és intelligenciája, de hamar rádöbbensz, hogy egészen máshogy közelítitek meg a dolgokat. Hiába tűnik vonzónak, inkább fájdalmat okoz, mint örömöt ez a kapcsolat. Szeretni nagyon tudtok mindketten, de egészen másképp. Mivel nagyon különbözően mutatjátok ki az érzelmeiteket, gyakran hiszitek azt a másikról, hogy nem szeret igazán. Te látványosan, őszintén kiadod magad, párodnak viszont nehezére esik kimutatni az érzéseit. Te elég sokat foglalkozol a külsőségekkel és adsz mások véleményére, társad inkább a dolgok mélyén szeret kutakodni, kevésbé érdeklik a felszínes dolgok.  Neked a kíméletlen őszinteséget kellene megtanulnod a partneredtől, még akkor is, ha ez néha fájdalmas sebeket okoz. Ő pedig megtanulhatná tőled, hogy nem szükséges olyan nagyon titkolni az érzéseit és nem kell félnie attól, hogy kimutassa az irántad érzett szeretetét. Tanulságos viszony, kemény csatákkal, csodálatos szexuális élményekkel.

Nyilas ♥ Mérleg
Életteli, pezsgő, szórakoztató kapcsolat. Egy Nyilas mellett színes és mozgalmas az élet, egy percig sem unatkozol. Az élet közös élvezése, a közös tervek megvalósítása nagy kalanddá teszi együttlétetek minden percét. Probléma akkor lehet köztetek, ha nem akarjátok megengedni a másiknak azt, amit saját magatoknak igen. Nagyon hasonló a temperamentumotok és az értékrendetek. A különbség abban mutatkozik, hogy te nagyon vigyázol a külsőségekre, míg párod ennél sokkal lazább, és nem foglalkozik annyira mások véleményével. Nem érdemes ezen csatározni, mert pontosan azt adjátok mindketten, amik vagytok. A bőrötökből úgysem tudtok kibújni. A játékosság, a testi élvezetek, és a közös hobbik teszik érdekessé, izgalmassá ezt a kapcsolatot. Néha azért pihenjetek is egy kicsit.

Bak ♥ Mérleg
Nyugodt, kiegyensúlyozott kapcsolat. Lenyűgöz a társad higgadt szilárdsága, tiszteled szorgalmáért, és vakon megbízol a tanácsaiban. Őt viszont a te bohémságod és fantáziád varázsolja el. Ha nem is túl szenvedélyes, de mindkettőtök számára tanulságos és biztonságot adó ez a kapcsolat. Itt igaz az a megállapítás, hogy az ellentétek vonzzák egymást. Remek párost alkothattok ti ketten és a legjobbakat hozhatjátok ki egymásból. Nálatok jól elkülöníthető, ki mihez ért, ki milyen feladatokat tud ellátni közös életetekben. Szeretetben és romantikában sincs hiányotok, de ehhez a párodnak meg kell tanulnia kimutatni a saját érzéseit, és elfogadni a tőled érkező jóságot, vidámságot, kedvességet. Nem kell olyanná válnotok, mint amilyen a másik, de mindkettőtöknek hasznos lehet, ha néhány szokást, megnyilvánulási formát átvesztek egymástól. Ezáltal te kitartóbbá, önállóbbá válhatsz, míg partnerednek abban lehetsz segítségére, hogy kedvesebbé, közvetlenebbé tegye a kapcsolatait másokkal. De természetesen főleg veled. A különbözőségeteken nem veszekedni kell, inkább örülj annak, hogy a párod mennyi mindenre képes, amire te nem. És fordítva is igaz ugyanez.

Vízöntő ♥ Mérleg
Izgalmas, inspiráló kapcsolat.  Mindketten sokoldalú, szórakoztató, kellemes partnerek vagytok. Téged elvarázsol a Vízöntő párod különleges egyénisége, küzdeni tudása. Néha ugyan kétségbeesel, amikor látod, hogy társad milyen talpraesett, mert ilyenkor úgy érzed, nincs szüksége a te gyámolításodra. Lehet, hogy ő kissé felületesnek, felszínesnek tart téged, te viszont úgy ítéled meg, hogy ő lehetne valamivel közvetlenebb az emberi kapcsolataiban. Ez azonban nem akkora különbség, hogy valódi ellentétet jelenthetne köztetek.  A közös hobbi, közös munka, bármilyen szellemi tevékenység épp olyan élvezetes számotokra, mint a közös szex. Mindkettőtöknek fontos a társaság, a barátok, az érdekes összejövetelek, de azért néha saját magatokkal is törődjetek, ne csak mások bújával-bajával foglalkozzatok. Beszélgessetek sokat a saját érzéseitekről, félelmeitekről, hiszen azért vagytok együtt, hogy ti legyetek a legfontosabbak egymás számára.

Halak ♥ Mérleg
Kedves, romantikus kapcsolat. Két érzékeny lélek találkozása. Végre valaki, akit védelmezhetsz, megmenthetsz a leselkedő veszélyektől, és aki hálás is ezért. Te vagy ebben a kapcsolatban az erősebb és céltudatosabb.  Örömmel és büszkeséggel tölt el, amikor látod, hogy társad mennyire megbízik benned és megfogadja a tanácsaidat. Nagyon érzékenyen reagál minden egyes gondolati és érzelmi hullámzásodra, sőt, sokszor túl is reagálja azokat. Előfordulhat, hogy ez már terhes is neked, és jobban szeretnéd, ha kicsit önállóbb volna, de olyan szeretetreméltón gyámoltalan, hogy ezt mindig megbocsátod neki. Nem beszélve arról, mennyire legyezgeti hiúságodat a feltétlen szeretete és tisztelete. Amire nem ártana ügyelnetek: az időnkénti heves érzelmi kitöréseiteket, egymás iránti vádaskodásokat, sértődéseket próbáljátok meg kordában tartani. Rajtatok áll, mit hoztok ki ebből a sok lehetőséget ígérő kapcsolatból.