kos

A KOS jegyű ember akkor mutat érdeklődést a partnere iránt, ha küzdenie kell érte, ha ellenállásokat kell legyőznie azért, hogy meghódítsa őt. Számára az a legfontosabb, hogy elismerjék és felnézzenek rá. Ezért bármire képes. A Kosnak lételeme a hódítás. Szeret játszani mások érzelmeivel és hajlamos arra, hogy megbántsa azokat, akiket szeret. Ez persze nem szándékos, rögtön meg is bánja és szeretne mindent gyorsan elsimítani. Kifejezetten türelmetlen, nehezen viseli el, ha nem az van, amit ő akar. Szerelem nélkül nem képes élni, mindig kell, hogy legyen mellette egy társ, akire számíthat, aki mellett biztonságban érzi magát, aki szereti és odafigyel rá. A Kost szeretetéhsége miatt könnyű meghódítani, de szabadságvágya miatt könnyű elveszíteni is. Kedvességgel, szeretettel és őszinteséggel mindent el lehet érni nála. A Kos szerelme erotikus, vad és szenvedélyes. Találékony, érzelmes szerető, gyorsan fellángol, de hamar meg is unja, ha megszerezte amire vágyott. Akkor ügyes a Kos partnere, ha állandóan ébren tudja tartani az érdeklődését, és mindig lehetőséget ad neki arra, hogy újból meghódíthassa.

A Kos kapcsolata más jegyekkel

Kos ♥ Kos
Ideális kapcsolat - feltéve, ha szeretitek a harcot, bár ez egy Kosnál nem okozhat gondot. Amennyiben közös a cél, együtt bármit elérhettek, hihetetlen erővel teremtetek a semmiből csodákat, de ugyanilyen gyorsan el is vesztitek a lelkesedéseteket. Makacs, önfejű emberek vagytok mindketten, ezért gyakran lehetnek nézeteltérések köztetek. Bátor, erős partnerhez vonzódtok - ilyenek vagytok mindketten - és nem szeretitek a tutyimutyi, gyenge jellemű embereket. Csakhogy két dudás ritkán fér meg egy csárdában, ez a bajok forrása köztetek. Valakinek engedni kell, de ki legyen az? Szerinte te. Szerinted ő. Hát ez a nagy kérdés. Egyformák vagytok és amit a másikban nem szerettek, az biztosan jelen van bennetek is, legfeljebb más formában. Ezért vagytok képesek sok vita után is együtt élni, egymás ellen harcolni. Legjobb, ha közös célért tudtok küzdeni, mert akkor egyesített erővel bármit elérhettek. Szerelmi életetek vad, viharos és szenvedélyes. Mindketten őszinték vagytok, sokszor a sértésig, csak azért mert szerintetek az úgy igaz. A nyíltság és az őszinteség, olyan tulajdonságok, amik szilárd alapjai lehetnek egy életre szóló kapcsolatnak, tehát érdemes próbálkozni egymással, legfeljebb nem sikerül.

Bika ♥ Kos
A Kos nehezen kaparintja meg a Bikát, de ha mégis sikerül, akkor abból szenvedélyes, viharos szerelem kerekedik. Erőteljes vonzalom, érzéki élvezetek jellemzik ezt a kapcsolatot, ami ugyanakkor konfliktusoktól sem mentes. A Kos folyton siet, a Bikához képest kifejezetten rohan. Fél, hogy lemarad valamilyen izgalomról, a Bika pedig nem is vágyik arra az izgalomra. Párod hajlamos tulajdonának tekinteni téged, neked viszont az a legfontosabb, hogy a saját fejed után mehess. Sok türelemmel - ami a Bikának van-, és nagy akaraterővel - ami pedig a Kos jellemzője-, meg tudjátok egymást szelídíteni. Ehhez rengeteg alkalmazkodási szándékra van szükség, mindkét részről. Neked türelmet kell tanulnod a Bikától. Ne bosszantsd fel heves, meggondolatlan érzelmi kitörésekkel. Hallgass a tanácsaira, ne nyakaskodj. Erőszakos fellépéssel nem sokra mész nála, mert elriasztod ezzel, másrészről ő az erősebb. Vegyél vissza a követelőző, kioktató magatartásodból. Próbálj leadni a függetlenségi törekvéseidből, járj a kedvében és fogadd el a biztonságra való vágyakozását érzelmi és pénzügyi téren egyaránt.

Ikrek ♥ Kos
Vidám, lelkesítő, unalomtól mentes, színes kapcsolat. Társadat lenyűgözi vakmerőséged, neked pedig imponál az ő intelligenciája, szellemessége. Sohasem unatkoztok egymás mellett. Mindketten kedvelitek a kalandokat, szerettek flörtölni, bár az Ikreknek az esetleges félrekacsintásai inkább kíváncsiságból fakadnak, míg téged a véred hajt újabb és újabb kalandok felé. Egyformán mozgékonyak, kíváncsiak vagytok, de a partnered közel sem olyan merész, mint amilyennek mutatja magát. Ne vedd túl komolyan, amit mesél vagy ígér szeret túlzásokba esni. Légy hozzá kevésbé szigorú, akkor nem csalódhatsz. Az Ikreknek remek ötletei vannak, te pedig képes vagy arra, hogy megvalósítsd őket. Kiválóan tudjátok egymást éltetni, ezért jól kijöttök egymással. Mindketten érdeklődők és törtetők vagytok. Te mindenben első akarsz lenni, a nagy kihívások érdekelnek, az Ikrek inkább a szellemi szférában kalandozik szívesen. Ha mindenki a saját területén marad, akkor sikeresek lesztek. Fontos, hogy ne akarj mindenáron az Ikrek párodnál okosabbnak, műveltebbnek látszani, mert lehet, hogy az vagy, de ezzel elronthatod ezt az amúgy izgalmas, pezsdítő kapcsolatot. Hagyd meg abban a hitében, hogy ő az okosabb.

Rák ♥ Kos
A Rák szereti, ha kedveskednek neki, simogatják, becézgetik, de erre a Kosnak általában nincs ideje. Elvárja, hogy állandóan kényeztesd, gondoskodj róla, ezért néha elveszted a türelmed, mert a társad olyan, mint egy kisgyerek. Ha nem kap elég figyelmet akkor váratlanul elkeseredik vagy éppen durcás lesz, és engesztelni kell. Ám képtelenség rá haragudni, mert a következő pillanatban már megint vidám, ártatlanul mosolyog, és minden a legnagyobb rendben van. A szerelemben érzelmes és gyengéd. Mindketten birtokolni akarjátok a másikat, a kölcsönös féltékenykedés gyakori sértődésekbe torkolló veszekedés forrása lehet köztetek. A Rákkal lehet szerencséd, de sok könnycsepp is hullhat ebben a kapcsolatban. Általában egy jó kiadós szex segít a feszültségek feloldásában, ehhez a Kos nagyon ért. Párod nem igazán tüzes szerető, de te képes vagy a legjobbat kihozni belőle.

Oroszlán ♥ Kos
Érdekes, vonzó kapcsolat. Jellemetek egyforma: lelkesedés, akarat, lendület. A hiúság és akaratosság mindkettőtökre jellemző. De vigyázz, az Oroszlánnak minden kell vagy semmit. Mindketten főszerepet akartok vállalni ebben a kapcsolatban, de az egyiknek engednie kellene. Te folyton utasításokat osztogatsz neki, ő meg állandóan parancsolgatni akar. És mindezek fejében még azt is elvárja, hogy csodáld őt és felnézz rá. Ez azért már sok egy kicsit a te jól fejlett egódnak. Ez a tipikus két dudás egy csárdában esete. Egy Oroszlán éppen oly erős akaratú és határozott mint te, és ez nem könnyíti meg a hétköznapjaitokat, ám annál érdekesebbé teszi kettőtök viszonyát. Becsülitek, meghallgatjátok a másikat, és még ha sok dologban különböző is a nézetetek, tiszteletben tartjátok egymás véleményét, sőt gyakran el is gondolkodtok rajta. Ha mégis adódik néhány komolyabb vita, egészséges optimizmusotok és humorotok segít felülkerekedni a gondokon. A szex közös nevező, mivel ebben mindketten nagy étvágyúak vagytok.

Szűz ♥ Kos
Jól működő, baráti kapcsolat. Remek párost alkottok, hiszen egy Szűz felnéz rád, és feltétel nélkül elfogad parancsnoknak. Csodál téged. Szereti a magabiztosságodat és örömmel átadja neked az irányítást. Nem kérdez, nem kötözködik, és te ezt igen nagyra tartod. Nagyon érzékeny, elég egy rossz hangsúly és máris megsértődik, még akár faképnél is hagy. Te hamar vissza tudod őt édesgetni a bókjaiddal, azt azonban tudnod kell, hogy társad nehezen heveri ki az ilyen heves összeszólalkozásokat. Ne élj vissza a hatalmaddal, ne kábítsd az olcsó, hatásvadász szövegeiddel. Ne kritizáld állandóan és ne légy vele közönséges. A Szűzben sok az elfojtott szexuális vágy, inkább arra koncentrálj, hogy fellobbantsd a szenvedélyét, és ne gyötörd állandóan a piszkálódásaiddal.

Mérleg ♥ Kos
A Kos ideális párja egy Mérleg, mert míg a Kos harciasságra taníthatja az örökös harmóniára törekvő Mérleget, addig a Mérleg megmutathatja a Kosnak, hogy sokszor a megegyezés vezethet célhoz és nem a győzelem. Harmonikus, őszinte kapcsolat. Nagyon jó köztetek az összhang. Hasonló az értékrendetek, hisztek a becsületben, a barátságban, az igaz dolgokban. Mindketten harcba szálltok akár egymás ellen is, ha a helyzet megkívánja, bár különböző eszközökkel: te tettekkel és akarattal, míg társad inkább szép szóval. Ám ez egyáltalán nem megy a kapcsolat rovására, sőt - az ilyen viták után, ha lehet, talán még jobban becsülitek egymást. A Mérlegnél a legfőbb szempont a jó bánásmód, a lelki megértés. Ha ez megvan, jól kijöttök egymással. A Mérleg akkor elégedett, ha nincsenek konfliktusok, ha szépnek, jónak és kedvesnek érezheti magát melletted. Ehhez azonban oda kell rá figyelned, mert ha mindig csak saját magaddal foglalkozol, akkor képes lesz más hódoló után nézni.

Skorpió ♥ Kos
Nehéz, feszült kapcsolat. Erősen vonzódtok egymáshoz, talán éppen azért, mert annyira különböztök. Eltérő a jellemetek, és a legtöbb dologban a véleményetek is. Más értékekben hisztek, mást tartatok fontosnak. Társad szerint te bántóan őszinte vagy, és szereted a nyers, nyílt módszereket, míg ő éppen az ellenkezőjét tartja célravezetőnek. Te nyíltan megmondod amit gondolsz, ezért rettenetesen fel tud bőszíteni Skorpió párod az alattomos, szurkálódó megjegyzéseivel. A Skorpió szeret titkolózni, rejtegeti az érzéseit, de minden egyes szóra emlékszik amit kapott, és kamatostul vissza is adja. Ebben a kapcsolatban a Kosnak nem az őszinteségét kellene levetkőznie, hanem sokkal inkább a stílusán kellene finomítani. A nyíltságod nagyon is vonzó a Skorpió számára, talán éppen azért, mert neki ez nem erőssége. Ne hazudj neki és ne kritizáld. Légy kissé titokzatos, sziporkázó, okos, szellemes, - ez nem lesz nehéz egy Kosnak- és máris elbűvölted. A Skorpiónak pedig a méregből elkövetett direkt bántásairól kellene leszoknia, hogy képesek legyetek az éppen szex mentes pillanatokban is elviselni egymást. Ebben teljes az egyetértés köztetek. Már ha a párodnak kedve van hozzá.

Nyilas ♥ Kos
Kalandos, de tartós kapcsolat. Már az első pillanatban rokonszenvesek vagytok egymásnak, hamar kialakul a meghitt, baráti viszony, ami bármelyik pillanatban szerelemmé változhat. Mivel mindketten túl szenvedélyesek vagytok, túl sokat akartok egymástól, ezért hamar elveszíthetitek a fejeteket - ingerlékennyé, türelmetlenné váltok. Légy legalább te egy kicsit elnézőbb, beszéljétek meg gyakrabban a dolgokat. Ne légy annyira féltékeny a Nyilas párodra, gondolj arra, hogy neked is lételemed a hódítás. Ne várj el tőle olyant, amire magad sem vagy képes. Azt erősítsétek a kapcsolatban ami összeköt benneteket, nem pedig ami szétválaszt. Keressétek meg együtt a közös nevezőt, dicsérjétek gyakrabban egymást, ezt mind a ketten nagyon szeretitek.

Bak ♥ Kos
Partnered alapvetően zárkózott, nehéz ember, de neked megnyílik és szinte kezes bárány lesz: a lehető legjobbat hozza ki belőle a ragaszkodásod. Ennek ellenére te úgy érzed, hogy nem mutatja ki az érzéseit eléggé irántad. Túlságosan merevnek, szabálykövetőnek tartod. Pedig egy Bakra vakon rábízod magad, ami nálad igen ritka. Fél szavakból is megértitek egymást, ritkán veszekedtek, inkább vitatkoztok - a makacsság mindkettőtök gyenge pontja. Te képes vagy feloldani a zárkózottságát és közel kerülni hozzá szellemi és testi vonatkozásban egyaránt.

Vízöntő ♥ Kos
Inspiráló, ám igen viharos kapcsolat. A Vízöntőnek inkább vetélytárs vagy, mint partner, de ha mégis szerelemre lobbantok, állandóan versenyezni fogtok. Mindketten hihetetlen akaraterővel és elszántsággal bírtok, ami gyakran egymás ellen fordít benneteket. Örökös harcban álltok egymással, de ez a játék sokkal vonzóbb számotokra, mintsem hogy lemondjatok róla. Ha nem veszitek túlságosan komolyan, akkor kellemes és szórakoztató lesz ez a kapcsolat. Szellemi és szerelmi téren egyaránt. A közös tevékenységeitek igazán jól működnek, mert amikor az egyik kifogy az ötletekből, akkor a másiknak jut éppen eszébe valami. Mindenben nagyszerű, egymást kiegészítő partnerek vagytok, az állandó civódásaitok ellenére is. Szexben meg különösen nagy az összhang köztetek.

Halak ♥ Kos
Gyakori és nem túl szerencsés kapcsolat. Végletesen különböztök egymástól. Ez a kapcsolat egy indulatos és egy túlzottan érzékeny ember egyesülése. Ha kellőképpen odafigyeltek egymásra, akkor talán képesek lesztek kibírni egymás mellett. Ehhez azonban a Kosnak nem elég felszínesen kutakodnia, hanem le kell szállnia a Halak mély lelkébe, és igyekezni kell megérteni, átérezni őt. A Halak nehezen dönt egyedül, retteg a járatlan utaktól és fél attól, hogy kezdeményezzen. Ezzel szemben te vakmerően kísérletezel, és olyan magabiztos vagy, hogy társad - minden őrültséged ellenére - úgy érzi, biztonságban van melletted. Azért ne feszítsd túl a húrt, szegénynek így is éppen eleget kell kiállnia. Van mit tanulnotok egymástól. Te a gyengédséget tanulhatod a Halaktól, neki viszont nem ártana elsajátítani tőled a határozott, magabiztos fellépés tudományát. Egyetlen közös nevező köztetek a szex, de te jobban tennéd, ha nem kacsintgatnál állandóan félre, fogd vissza az étvágyadat, ne gázolj bele még ezzel is a túl érzékeny lelkivilágába.