halak

A HALAK párkapcsolat iránti vágya egy csodaszép álom, aminek a beteljesülésére nagyon kicsi az esély. Minden kapcsolatában valamelyik álmát szeretné megvalósítani, csak közben nem gondol arra, hogy más az álom és más a valóság. Ezért áldozatnak érzi magát a kapcsolataiban, és külön szerencse, hogy ezt a szerepet fel is tudja vállalni. Rendkívül ragaszkodó és megbocsátó. Kedves, figyelmes, gondoskodó, áldozatkész. Romantikus beállítottságú, szeret álmodozni, ábrándozni. Nem ritka a plátói szerelem sem nála, mert ez a fantáziáján kívül az idealizmusát is kielégíti. Poétikus, lírai szerető, egy erősebb partnert igényel. Ha szerelmi csalódás éri, válságba jut és látványosan szenved. Szexualitásában is kettősséget mutat: idealisztikus, de emellett érzékisége is fejlett. Szexuális élete szorosan összefügg azzal a személlyel, akit szeret. Fontos, hogy a partner fantáziája készen álljon gondolatai, szárnyalásai befogadására. Ha meg szeretnénk hódítani, akkor viszonoznunk kell mindazt, amit tőle kapunk. A kedvesség, a megértés, a törődés és a romantika az, amivel levehetjük a lábáról.

A Halak kapcsolata más jegyekkel

Kos ♥ Halak
Gyakori, de nem éppen zökkenőmentes kapcsolat. Egy indulatos és egy érzékeny ember találkozása. Ha kellőképpen odafigyeltek egymásra, akkor képesek vagytok megteremteni a harmóniát. Mások az erőviszonyok, ennek ellenére, illetve pont ezért jól kiegészíthetitek egymást. Nagyon sok múlik rajtad, neked kell többet tűrni. Ha jól működik a kapcsolat, az főleg neked köszönhető. Társad olyan, amilyenre neked szükséged van: talpraesett, jó fellépésű , az az ember, aki mindig feltalálja magát, ha baj van. Vakon megbízol benne, bár gyakran rettegsz az újabb és újabb vad ötletektől, ami a Kosok oly jellegzetes sajátja. Örömmel veszed tudomásul, hogy kedvesed viseli a nadrágot. Neked ez a helyzet tökéletesen megfelel, kielégíti az igényeidet. Boldogan és odaadóan teszel eleget a kívánságainak. Csak ne lenne néha annyira nyers és durva. Ezzel gyakran megsebzi az érzékeny lelkedet. Úgy érzed, nem értékeli eléggé a gyengédségedet. Szeretnéd, ha finomabb és kedvesebb lenne veled. Hozd ezt a tudomására. Bátran, egyértelműen hozd a tudomására mit szeretnél, hogy Kos párod tudatáig eljussanak a kéréseid, mert ő nem tudja minden egyes érzelemhullámzásodat és gondolati változásodat követni. Igyekezz letisztázni magadban, mit is akarsz, mi a vágyad, és ezt határozottan közöld vele. A Kos a konkrét, nyilvánvaló, egyenes dolgokat szereti, a szétfolyó összevisszasággal nem tud mit kezdeni. Érdemes próbálkozni egymással, legfeljebb nem sikerül. A mindennapokhoz hasonlóan a szexet is különbözőképp élitek meg. A két nagyon eltérő érzelmi beállítottság és másféle szexuális orientáció miatt viszonylag nehezen vagytok képesek azonos hullámhosszra kerülni. Általában a Kos a kezdeményező fél, mivel ő csupán egyszerű fizikai örömszerzésre vágyik, pedig jó néven vennéd, ha megpróbálna az érzelmeidre is hatni, nem pedig egyből a testi dolgokra koncentrálni. Te viszont tanulhatnál a Kostól önállóságot, magabiztos fellépést, neki pedig ideje volna kicsit finomítania érzésein és megtanulni adni egy kapcsolatban, nem csak kapni.

Bika ♥ Halak
Szerencsés kapcsolat. Párodban megtalálod a biztonságot és a hűséget. Sok ponton hasonlítatok egymásra, jól ki tudjátok elégíteni egymás igényeit. Mindketten érzelmesek vagytok, így a másik megértése és a bennetek lévő érzelmek kifejezése nem okoz gondot. Mindkettőtök legnagyobb vágya és célja az életben, hogy meleg, barátságos fészket, igazi otthont teremtsetek. Szeretitek a nyugodt, kényelmes estéket, a vasárnapi ebédeket, a családi kirándulásokat. Nem kedvelitek azonban a változtatásokat, a járatlan utakat, ezért félő, hogy megreked egy ponton a kapcsolat. Problémát jelenthet még az is, hogy a Bika kitartó, erős egyéniség, a Halak pedig mint a víz, folyton szétterül, és alkalmazkodik. Ezért sokszor érezheted úgy, hogy háttérbe vagy szorítva, és nem tudsz kibontakozni  a jóval erősebb és erőszakosabb Bika partnereddel szemben. Ráadásul igen-igen féltékenyek vagytok mindketten. Legjobb, ha elkerülitek az efféle civakodásokat. Szeretkezésetek gyengéd és figyelmes, érzelmekkel áthatott. Ezen a területen is megmutatkozik a Halak fantáziája és odaadása, és a Bika érzékisége. Párodnak meg kell tanulnia jobban megérteni téged, még ha állandó hangulatváltozásaid gondot is okoznak számára. Te pedig magabiztos fellépést, önuralmat tanulhatsz a Bikától.

Ikrek ♥ Halak
Nehéz, de érdekes kapcsolat. Egy Ikrek arról híres, hogy szerinte mindenhol jobb, mint otthon, s ez téged a végletekig kiboríthat. Hosszú távon persze kiderül, hogy kedvesednek valójában nagyon is fontos, hogy legyen egy barátságos otthona, egy türelmes és szerető társa, aki mindig hazavárja. Ez a felismerés azonban csak a sok magányos este, álmatlan éjszaka és a kitartó szerelem jutalma. Te amúgy is elég érzékeny és sértődős vagy, gyakran érzed azt, hogy a párod csak játszik veled. Viszont olyan színesen tudod kifejezni az érzelmeidet, hogy partnered csak ámul és bámul, mivel ez nem igazán az ő asztala. Fontos számodra, hogy folyton bizonygassa a szerelmét, de ezt ne követeld erőszakosan, mert ezzel elriaszthatod. A szerelemről alkotott különböző felfogásotok miatt a hűséggel amúgy is lehetnek problémák köztetek. Ez a kérdés főleg téged érint kellemetlenül. Te a szeretkezést az érzelmek kölcsönös áramlásának tartod, az Ikrek pedig játéknak. Ez a két felfogás nehezen fér meg együtt. Párodnak tudomásul kell vennie, hogy hatalmas az érzelemszükségleted és jobban ki kell mutatnia az érzelmeit. Te pedig megtanulhatod tőle, hogy nem kell mindent annyira komolyan venni.

Rák ♥ Halak
Harmonikus, bár nem túl gyakorlatias kapcsolat. Társad, romantikus és álmodozó, nem kedveli túlzottan az anyagi dolgok terhét. Ebben nagyon hasonlítatok egymásra. Mint ahogy abban is, hogy mindketten rendkívül érzékenyek és sértődékenyek vagytok, ebből pedig nagy hisztizések kerekedhetnek. A vihar utáni csendesebb időszakban viszont nagyon jól egymásra tudtok hangolódni, remekül meg tudjátok vigasztalni egymást. Ebben a kapcsolatban párod a gyakorlatiasabb, a talpraesettebb. Tanulhatnál tőle magabiztosságot. Nagyon jól összeilletek az ágyban. Szeretkezéseitek forró érzelmekkel telítettek. Párod odaadó szerető, ő maga is babusgatásra vágyik, amit szívesen viszonzol. Nem ajánlatos túlságosan elzárkóznotok a külvilág elől, nehogy végleges elszigetelődés legyen a vége.

Oroszlán ♥ Halak
Végletes, szenvedélyes kapcsolat. Tetszik neked az Oroszlán magabiztos fellépése, játékossága, jókedve, bár néha durvának tartod egy-egy beszólását. Bánt az is, hogy társad nem méltányolja kellőképpen a te figyelmességedet, sőt, magától értetődőnek tartja. Mindezek ellenére kedvesed kívánságainak maradéktalanul eleget teszel, hiszen nem tudsz neki ellenállni, de nem is akarsz. Bármit megtennél érte, körbeudvarolod, lesed minden óhaját, sóhaját, és mégis úgy érzed néha, hogy levegőnek néz. Még az is felmerül benned, hogy nem tart elég érdekesnek, izgalmasnak. A Halak nagyon szeret gondoskodni valakiről, főleg egy olyan személyről, aki őt a magasba emelheti, akit tényleg lehet imádni és isteníteni. Erre az Oroszlán a tökéletes partner. Te  hajlamos arra, hogy sajnáltasd magad, és így hívd fel a figyelmet a ki nem elégített vágyaidra, vagy egyszerűen így akarsz törődést kicsikarni a másiktól. Ennek természetesen az az előzménye, hogy párod nem figyel kellőképpen rád. Akkor van igazán baj, ha ez az önsajnálat és sajnáltatás túlzott méreteket ölt, és lelkiismeret-furdalást igyekszel kelteni ezzel a partneredben. Ezzel el is riaszthatod őt.

Szűz ♥ Halak
Kellemes, megbízható kapcsolat. Örülsz, hogy olyan társat találtál, aki hasonlóan igényes önmagára és környezetére. Boldogan merültök el a lakberendezés rejtelmeiben és a szombat délelőtti nagytakarításokban, de a hétköznapok egyéb dolgaiban is jól kijöttök. Leszámítva persze a sértődött, féltékeny kirohanásokat, amire mindketten hajlamosak vagytok. Ebben a kapcsolatban a Szűz a gyakorlatiasabb, racionálisabb, az érzelmek kimutatása terén viszont te viszed el a pálmát. Lehetnek feszültségek, ellentétek köztetek, mégis jól érzitek magatokat egymással. A párodban éppen az van meg ami belőled hiányzik. Ámbár néha nagyon zavar a kötekedése és a szőrszálhasogatása. Ha igyekeztek tisztelni és szeretni azt, amit a másik képvisel, akkor önmagatokkal is könnyebben kibékültök.

Mérleg ♥ Halak
Meghitt, szeretetteljes kapcsolat. Kedvesed gyengéd, féltő gondoskodással vesz körül, mindenben segít, tanácsokkal lát el, sőt, gyakran magára is vállalja egy-egy feladatodat. Ez végtelen boldogsággal és bizalommal tölt el, de egyben túl kényelmessé tesz. Legyél egy kicsit bátrabb és önállóbb, így nemcsak a szeretetét, de az elismerést is kivívod majd. Ismerd el a képességeit, dicsérd meg őt néha, még ha nehezedre is esik. Ezt nagyon szereti. Ettől szárnyakat kap, és még többet tesz majd érted. Alapjában véve mindketten meghódításra vártok, de az egyik félnek mégis csak el kell vállalnia a kezdeményező szerepet. Te nagyon érzékeny és gyengéd szerető vagy, ami a Mérleg párodnak igencsak tetszik. Örülnél, ha a társad jobban odafigyelne érzelmi szükségleteidre, és hagyná kielégíteni a gondoskodás iránti vágyadat, mert csak akkor érzed igazán, hogy szeret. Neked pedig el kell engedned a Mérleget a saját útjára, nem szabad korlátoznod őt.

Skorpió ♥ Halak
Szélsőséges, bizonytalan kapcsolat. Társad titokzatos és kiszámíthatatlan, gyakran azon kapod, hogy olvas a gondolataidban. Ez egyrészről tetszik neked, és borzongva csodálod, másrészről kicsit feszengsz miatta, és még a szokottnál is óvatosabb leszel. Utólag persze kiderül, hogy minden óvatosság hiába. Mire észbe kapsz, már régen azt teszed, amit társad akar. Teljesen a befolyása alá kerülsz, ami azért nem is olyan kellemetlen számodra. Párod nagyon öntudatos, az érzelmi világban viszont elég gyenge. Ebben te vagy a jobb. A féltékenysége elviselhetetlen néha. Ennek a kapcsolatnak a sorsa az ő kezében van. Nála az irányítás, még akkor is, ha te erről mást gondolsz. Testi szerelmetekben megnyilvánul a szeretet, a szenvedély, nagyon hamar egymásra hangolódtok. Nincsenek tabuk előttetek. Több türelmet várnál el Skorpió kedvesedtől, mivel elég nehezen viseli változékony és szétszórt természetedet. Neked pedig vigyáznod kell, hogy ne engedd át magad teljesen a kénye-kedvének, ne csináljon mindent úgy, ahogy akarja. Különben hajlamos a kelleténél jobban eluralkodni a kapcsolaton, és túlságosan irányító és domináns szerepet játszani, ami az energiádnak és az önbizalmadnak nem tesz jót.

Nyilas ♥ Halak
Majdnem ideális kapcsolat. Társad népszerű és vidám ember, kellő pénzügyi érzékkel és ambícióval megáldva. Az anyagi gondokat tehát letudhatod, s ezért nagyon hálás vagy kedvesednek. Cserébe odaadóan gondoskodsz róla. Még azt is elnézed, hogy néha kirúg a hámból és csak hajnalban jön haza. Egy ideig. Előbb-utóbb kiborulsz a sok átvirrasztott éjszaka után. Ilyenkor egy darabig megint béke és rend van, de bele kell törődnöd: nem tart sokáig. Te sok gyöngédségre és babusgatásra vágynál, mint ahogy te is odaadó vagy a szerelemben, de ez a vágyad gyakran viszonzás nélkül marad. Ebben a kapcsolatban türelemre és kitartásra van szükséged, be kell látnod, hogy nem kaphatod meg mindig, amit szeretnél. Ennek ellenére nem szabad érzelmi zsarolással sakkban tartanod a párodat, mert a Nyilas minden kényszertől menekül. Neki pedig nem ártana odafigyelni a hatalmas érzelmi és szeretetigényedre.

Bak ♥ Halak
Kiegyensúlyozott, tartós kapcsolat. Egy Bakban megbízható, fegyelmezett társra találtál, aki erős kezekkel tartja a kormányrudat. Ez megnyugvással tölt el, és inspirál, hogy hasonló kitartással végezd saját dolgaid. Soha nem leszel ugyanolyan céltudatos, hiszen egy Bak a maga szívós módján legyűr minden akadályt. Kedvesed mégis jó hatással van rád: nyugodtabb vagy, ritkábban keseredsz el, és ha mégis, van ki vigasztaljon. A te odaadó gyöngédséged hamar felolvasztja a Bak gátlásait. Neki meg kell tanulnia elfogadni, hogy te a túláradó érzelmeiden keresztül nem látod olyan objektívan a dolgokat, mint ő, neked pedig nem szabad hagynod, hogy partnered a szokások rabjává váljon, és egyre merevebb legyen, hogy mindent túlságosan komolyan vegyen. Meg kell mutatnod neki, hogyan kell elengednie magát és élvezni az életet.

Vízöntő ♥ Halak
Izgalmas, kockázatos kapcsolat. Kockázatos, hiszen kedvesed mellett te úgy érzed, minden nap a bőröd viszed vásárra. Elképesztő és különc ötletei ellenére társad nagyon is földön jár. Racionális és gyakorlatias, s ezzel rengeteg gondot levesz a válladról. Néha ugyan kicsit zsarnoki, s mint minden szentnek, neki is maga felé hajlik a keze, de mindezért kárpótol téged. Elbűvölő és csodálatraméltó. S te mit tehetnél mást - csodálod. Bár azért jól esne, ha kicsit gyengédebb lenne és többet törődne az érzékeny lelkeddel. A temperamentumotok eléggé különböző. Te a testi szerelmet az érzéseiden keresztül, sok-sok gyöngédséggel szeretnéd megélni, ő ezen a téren is inkább kísérletező, minden újat kipróbáló. Az erotikát inkább az eszén, semmint az érzelmein keresztül éli meg. Ha sokáig szeretnétek együtt maradni, akkor tudomásul kell venned, hogy a Vízöntő nagyon független és szabadságszerető lény, ezért nem szabad az érzéseiddel agyonnyomni, túlterhelni, mert akkor elveszíted. A Vízöntőnek pedig sokkal jobban oda kell figyelnie az érzéseidre, és jobban ki kell mutatnia a szeretetét.

Halak ♥ Halak
Óvatos, tapogatózó kapcsolat. Mindketten nagyon bizalmatlanok és törékenyek vagytok, rettentően féltek a csalódásoktól. A hangulataitok irányítanak benneteket, ez pedig sok nézeteltérés forrása lehet. Egyikőtök sem szeret egyedül dönteni, nem kezdeményez soha, s ezért a hétköznapokban számtalan nehézségre számíthattok. Ösztönösen olyan emberhez vonzódtok, aki nálatok jóval magabiztosabb és határozottabb, ezért az a legjobb megoldás, ha a fontosabb helyzetekben megkérdeztek egy kívülálló harmadikat. Testi szerelmetek teljesen az érzelmeiteken alapszik, a gyengédség, az odafigyelés, a szeretet, és persze a hatalmas fantázia sem hiányzik belőle. Nem szabad túlságosan elvesznetek egymásban, vigyáznotok kell arra, hogy megőrizzétek identitásotokat. Ha ugyanis történne valami váratlan dolog, ami miatt el kellene szakadnotok egymástól, akkor a hatalmas függés miatt össze is roppanhattok és teljesen elhagyhatjátok magatokat. És persze vigyáznotok kell arra is, hogy a külvilággal is törődjetek, ne csak egymással, különben egy idő múlva azt veszitek észre, hogy nincs körülöttetek senki.