bika

A BIKA hozzáállását a szerelemhez a birtoklási vágy határozza meg. Ahhoz azonban, hogy megfelelőnek tartsa magát a birtoklásra, az kell, hogy valakinek érezze is saját magát. Ezért addig megbízható társ, amíg fontosságát éreztetik vele. A Bika szenvedélyes és hamar szerelembe esik. Könnyen ki is ábrádul, ha csalódik a partnerében. Nem könnyű neki megfelelni, a hűséget komolyan veszi magától is és másoktól is. A partnerétől maximális őszinteséget vár. A szexuális élet kiemelkedően fontos számára, de csak akkor, ha érzelmi alapon történik. Nem szereti a változatosságot, de kedveli a heves érzelmeket. Mindennek megadja a módját, a szexnek is. Alkalmazkodik a partner igényeihez, bár inkább a szokványos formákhoz húz. Nagy az önuralma, nem könnyű felidegesíteni, de ha vége a nyugalmának akkor nehéz kibékíteni. Ha valakit megszeret, mindent megtesz érte. A nyugalom, a lelki béke, a harmonikus élet számára kiemelkedően fontos. Nehezen válik, de ha mégis, akkor a partnere számíthat arra, hogy nem lesz könnyű az anyagi javakon osztozkodni vele.

A Bika kapcsolata más jegyekkel

Kos ♥ Bika
Nehéz, de vonzó kapcsolat - olyanok vagytok ketten, mint a tűz és a víz. Egy Kos mindig meglepetést okoz: merész, kiszámíthatatlan, állandóan valami őrültségbe rángat bele, amit gyakran - nagy megdöbbenésedre - még élvezel is. Ugyan fárasztónak tartod, hogy az életed ezentúl veszélyes kaland, sokszor meg is ijedsz, hogy elvesztetted a józan eszed , de az egész értékesebb számodra annál, mintsem hogy otthagyd. Lenyűgöz a Kos szenvedélyessége, erőteljes érzékisége, felébreszti benned az eddig szunnyadó vágyakat. Sziporkázó szellemessége, verbális tehetsége megbabonáz. Remek párost alkottok ti ketten, előttetek nincsenek akadályok. Együtt bármire képesek vagytok. Bár néha nehezen tűröd a Kos hirtelen hangulatváltozásait, számodra érthetetlen, furcsa kitöréseit, az erőteljes vonzalom, ami benneteket összeköt, átsegít a problémákon. A csodálat egymás iránt kölcsönös, még akkor is, ha a köztetek lévő rivalizálás miatt inkább az ironikusabb hangnem a jellemző. Állandó próbatétel, harc, szenvedély, megbántás és megbocsátás. Előnyös számodra ez a kapcsolat, hiszen a mindig mozgásban levő Kos nem enged eltespedni, eltunyulni, így idősebb korodban is fittebb és energikusabb maradsz, mint más Bika társaid.

Bika ♥ Bika
Harmonikus, higgadt, nyugodt kapcsolat ez. Mindketten túl kényelmesek vagytok, egymás társaságában hamar ellustultok, egészen addig a pillanatig, ameddig nem sikerül kihozni a másikat a sodrából. Van olyan közös szenvedélyetek, ami egészségesen tartja a vércukorszintet: a féltékenység. Amikor csak tehetitek, boldogan civakodtok, hogy azután nyugodtan megvacsorázzatok, és egyéb élvezeteknek hódoljatok. A Bika csak addig lassú, komótos és béketűrő, ameddig elege nem lesz a hallgatásból. A konokság az, ami a legfőbb ellensége kapcsolatotoknak, hiszen ebben teljesen egyformák vagytok, nem akartok engedni a saját álláspontotokból. Mind a ketten ésszerűségre törekedtek, de a legfőbb szempont mégis csak az, hogy a lehető legkevesebbet kelljen tenni, minél nagyobb haszonnal. Vagyis igazán megegyezhetnétek, és élvezhetnétek tovább együtt az életet, hiszen ezt szeretitek mindketten a világon a legjobban. Éppen az életigenlő alaphozzáállásotok az, amitől az anyagi javak elvesztésének folyamatos félelme ellenére is boldog emberek lehettek. Szerettek enni, inni, aludni, és szeretkezni is, úgyhogy ezekre mindig kell időt szakítanotok.

Ikrek ♥ Bika
Mozgalmas kapcsolat a tiétek. Az Ikrek mellett soha nem érzed magad biztonságban - követhetetlennek tűnik, hogy mivel foglalkozik, honnan jön, hová megy, és miért nem ér haza időben. Nyughatatlannak és izgágának tartod, de ami a legjobban bosszant, hogy megbízhatatlan. Sokszor értetlenül állsz Ikrek párod sebessége és fantáziadús értelme előtt. Az Ikrek pedig azon csodálkozik leginkább, hogy a feszültséggel teli helyzetekben miként vagy képes annyira nyugodt maradni. Neked lényegesen több idő kell a dolgok átgondolásához, megemésztéséhez, ő pedig idegrohamot kap tőled, hogy lemegy a nap míg végre elhatározásra jutsz. Már ebből is érezhető, hogy nincs igazán türelmetek egymáshoz. Az lenne talán a legfontosabb nálatok, hogy minél többször kifejezzétek az egymás iránti szeretetet, lehetőleg testi szinten is, simogatással, öleléssel, kényeztetéssel. És beszélgessetek sokat. Már ha az Ikrek párod enged szóhoz jutni.

Rák ♥ Bika
Kellemes, érzelmes kapcsolat - egy Rák éppúgy vágyik a meleg, biztonságos otthonra, mint Te. Szép nagy családdá válhattok: sok gyerek, nagy kert, kutyák, macskák. Büszke vagy társadra, csodálod kézügyességét, hiszen a legtöbb Rák kiváló ezermester. Talán egy dologban lehet nézeteltérés: hogy kié legyen a konyha, ugyanis főzni mindketten imádtok. A higgadtságod biztonságot ad a Rák érzelmileg űzött lelkének, egészen addig, ameddig ezt nem érzi ridegségnek. Ügyelned kell arra, hogy a Rák érzelmesebb, érzékenyebb, ezért próbáld meg kimutatni az érzéseidet, hogy elejét vedd a gyakori sértődéseinek. Ha hisztizik, oda se neki, majd az ágyban helyreáll köztetek a harmónia. A Rák kevésbé racionális, kevésbé tudja praktikusan intézni az ügyeket, ezért a tanácsaidra szorul. Az első pillanattól kezdve kölcsönös a bizalom köztetek, ezért a Rák hajlandó nemcsak a testét, de a lelkét is kitárni előtted, így a szexualitás igazi csodává válhat kettőtök között.

Oroszlán ♥ Bika
Erős, örömteli kapcsolat - az élet szeretete és élvezete köt össze titeket. Mindketten imádtok nagyokat enni, sütkérezni a napon, vagy délig lustálkodni az ágyban. Te boldogan főzőcskézel, ínyencségeket készítesz kedvesednek, hízelegsz neki, kiszolgálod, amivel egy Oroszlán igencsak elégedett - egy darabig. Azután elege lesz az édes kettesben eltöltött órákból. El kell fogadnod - bármennyire nehezedre is esik - hogy az Oroszlán szenved a hétköznapok szürkeségétől, és ennek ellensúlyozására szüksége van a szórakozásra másokkal is. Neked szerencsére megvan minden képessége arra, hogy a tekergő fantáziájú Oroszlánodat kilengései ellenére is megtartsd, hiszen bármikor képes vagy levenni a lábáról valamilyen érzéki természetű meglepetéssel. Mindketten kitartóak és öntudatosak vagytok. Ebben a kapcsolatban, mint az összes többiben is, az Oroszlán akarja viselni a nadrágot. Viszont te is szívesen irányítanál. Kompromisszumot kell kötnötök, ami csak úgy képzelhető el, ha hagyod, hogy a párod érezze magát vezető pozícióban, te pedig elfogadod - legalábbis látszólag - a második helyet. Ha ezeket a kemény próbákat ki tudjátok állni, és képesek vagytok alkalmazkodni egymáshoz, akkor nagyszerű életet élhettek együtt, csodálatos szexuális élményekben lehet részetek, mert az érzékiség mindkettőtök kedvenc elfoglaltsága.

Szűz ♥ Bika
Látszólag zaklatott és kissé unalmas kapcsolat. Már ami a hétköznapi tevékenységeiteket illeti. Mindketten túl körültekintőek, megfontoltak vagytok. Igaz, hogy egy Szűz hűséges és ragaszkodó, szereti az otthonát és kézben tartja a háztartást, de néhány dologgal határozottan az idegeidre megy. Hozzád képest túl kényelmes és pedáns, zavar pihenés közben, mindenért rád szól, nem hagy békén egy percre sem. Állandóan nevelni akar, ezt pedig ki nem állhatod. Ugyanakkor mégis van valami, amiben összeilletek. Az érzéki örömöket kedvelő Bika, és a félénken romantikus lelkületű Szűz kiváló partnerek lehetnek az ágyban. Ezen a téren teljességgel ki tudjátok elégíteni egymás legtitkosabb vágyait is. Nagyszerűen egymásra tudtok hangolódni. Azt azonban tudomásul kell venned, hogy a Szűz a kezdeményezéshez túlzottan szemérmes. Ezért neked kell megtenni mindig az első lépést. Nem szabad elvárni a Szűztől, hogy elsőként legyen aktív, az ő számára sokkal egyszerűbb a háttérben maradni, és alkalmazkodni a másik kívánságához. Ebben a kapcsolatban - az ágyban legalábbis - megkaphatod azt a vezető szerepet, amit amúgy is annyira szeretsz.

Mérleg ♥ Bika
Szeretetteljes, békés kapcsolat. A Mérleg melegségre, szeretetre vágyik, nyugodtan dédelgetheted. Közös az érdeklődési körötök, hasonló szenvedélyeknek hódoltok, mindketten szeretitek a szépet, a művészeteket. Te két lábbal állsz a földön, míg társad egy romantikus álmodozó. Problémát az okozhat köztetek, hogy a Mérleg sok mindenbe belekezd, amit aztán neked kell befejezni. Ez hosszú távon bosszantó lehet számodra. Lehet, hogy a Mérleg céltudatosabb, de a kitartóbb te vagy. Az élet örömeinek élvezete fontos mindkettőtök számára. Boldogságotokra csak az vet árnyékot, hogy te rendkívül féltékeny vagy a párodra. Tudnod kell, hogy a Mérleg szabad szellemű ember, akinek életeleme az önálló mozgás, a saját baráti kör. Fontos neki, hogy azt tehesse amit akar, és véghez is vigye, amit nehéz döntés árán sikerült elhatároznia. Nem könnyű neki kitalálni mit is szeretne, de ha már tudja, akkor hagyd érvényesülni. Ne próbáld korlátozni és eltávolítani a szándékától a féltékenységi rohamaiddal. Tartsd kordában a birtoklási vágyadat, bármennyire is féltékeny vagy, legalább ne mutasd ki neki. A kompromisszumokat érdemes megvalósítani, mert olyan testi örömöket tudtok egymásnak adni, amit senki mással nem tudtok átélni.

Skorpió ♥ Bika
Heves, szenvedélyes kapcsolat a tiétek. Drámai veszekedések és édes kibékülések váltogatják egymást, mert hol imádjátok, hol pedig a pokolba kívánjátok a másikat. Túlfűtött, erős érzelmek kötnek össze benneteket, a józan ész csődöt mond ebben a kapcsolatban. Ti ketten igazán szeretitek az érzéki élvezeteket. Te ezt őszintén be is vallod, de a Skorpió hajlamos eltitkolni kéjvágyát még saját maga előtt is. Lehet, hogy túlzottan szégyenlős, ezért nem meri a szexuális vágyát nyíltan vállalni. Emiatt adódnak problémák köztetek. Mindketten vágytok a testi együttlétre, és ezt te nyíltan ki is mutatod. A társad ugyanezt szeretné, viszont úgy tesz, mintha ő nem, ezért azt gondolod, hogy kéreti magát. Ez lehet, hogy így van, csakhogy ő még saját maga előtt is kéreti magát. Ezért aztán legjobb, ha kézbe veszed a dolgok irányítását és igyekszel a megfelelő hangulatot megteremteni a szerelmi együttléthez. Ha sikerül a Skorpió vágyait felkeltened, akkor már csak folyamatosan fenn kell azt tartanod, és akkor bárhol, bármikor hajlandó az együttlétre veled a legkülönfélébb módokon. Ha viszont egy kicsit is elhanyagolod, akkor kezdheted elölről az egészet, újra sokat kell dolgoznod azért, hogy a Skorpió hangulatba kerüljön. Izgalmas, de fárasztó kapcsolat.

Nyilas ♥ Bika
Ellentmondásos kapcsolat, kevés örömöd telik benne. Egy Nyilas túl lelkes, túl fanatikus neked, és bár imponáló lehet, hogy milyen ambiciózus, művelt, de szónoklatai fárasztóak, gondolatmenetei követhetetlenek számodra. Az is idegesít, hogy állandóan siet, mindig rohan valahová. Ő nagy társasági életre vágyik, te szívesebben ülnél otthon. Ezért választanod kell, hogy eljátszod a jó házigazda szerepét - mivel állandóan vendégeket hív - és közben magadban bosszankodsz, vagy beletörődsz, hogy társaddal csak reggelente a fürdőszobában futsz össze. Ebben a társulásban meglehetősen sok a különbség. Egy alapvetően lassú, nyugodt tempójú ember és egy minden tekintetben túlfűtött került össze. Ha szeretnétek, természetesen egymásra tudtok hangolódni, ez azonban mindkettőtök részéről nagy odafigyelést és változni akarást igényel. Te kitartó, megbízható vagy minden tekintetben, ezért rosszul esik neked, hogy Nyilas párod lazábban áll a dolgokhoz, és gyakran érzed úgy, hogy ő nem tesz elég erőfeszítéseket a közös dolgaitok érdekében. Ha ezeket a nehézségeket el tudjátok fogadni és hosszú pórázra engeded a Nyilas párodat, akkor lehet perspektívája a kapcsolatnak, hiszen ő szívesen jár haza a kalandozásairól egy ilyen megbízható társhoz, mint amilyen te vagy.

Bak ♥ Bika
Kiegyensúlyozott kapcsolat. Mindketten józan, nyugodt emberek vagytok, nem kell indulatos veszekedésektől, heves kiborulásoktól tartani. Egy Bak megfontolt és megbízható, amit Te nagyra becsülsz, és az együttéléshez kiváló alapnak tartasz. Néha ugyan kicsit mozgalmasabb életre vágysz, szívesen szórakoznál, társad azonban nem sokra tartja az efféle dolgokat. Te lényegesen nyíltabb ember vagy, mint Bak társad, könnyebben kimutatod vágyaidat, érzéseidet. Nála ugyanúgy megvannak az igények és érzelmek, de ő inkább alárendeli ezeket a hosszú távú elképzeléseinek. Ezért gyakran úgy érzed, hogy partnered jobban ragaszkodik a tervei megvalósításához, mint hozzád. Több babusgatást, szeretgetést várnál el tőle, gyakran érzed magányosnak magadat mellette. Az érzelmeitek kifejezésére mindig ügyelnetek kellene, mert e nélkül egy sima baráti szövetséggé válik az együttélésetek. Pedig kár lenne érte, mert mindketten képesek vagytok a feltétlen bizalom és szeretet érzését is állandóvá tenni kapcsolatotokban.

Vízöntő ♥ Bika
Konfliktusokkal terhelt, de vonzó kapcsolat - lenyűgöznek a Vízöntő képességei, hódolattal és imádattal csüngsz rajta, ami társadnak nagyon imponál. Sok hasonló vonásotok van: a realitások emberei vagytok, nem szeretitek szórni a pénzt, és nagy a teherbírásotok. Azonban te jóval lassúbb és körültekintőbb vagy a partnerednél, amivel fel is ingerled őt. Nehezen tűröd, hogy párod mindenkivel egyformán közvetlen, egy vadidegennel éppen olyan kedves, mint veled. Tudnod kell, hogy a Vízöntő nagyon barátságos, de a lelke mélyére alig enged be néhány embert. Ha elhalmozod azzal a jósággal és szeretettel, amire csak te vagy képes, akkor nincs miért aggódnod. Nem árt, ha időnként elmondod neki, mire vágysz, mit szeretnél. Ha külön társaságot tart fenn, az nem jelenti azt, hogy Téged nem szeret, vagy nem becsül, csupán szüksége van a szabadság érzésére. A korlátozásokat nehezen viseli, ezért ügyelj arra, ne érezze, hogy magadhoz akarod láncolni. Mivel igazán hűséges típus, ezért biztos lehetsz a kitartásában.

Halak ♥ Bika
Az ideális kapcsolat. A Halak olyan társ, amilyenre mindig is vágytál: érzékeny, kedves és odaadó, felnéz rád és aláveti magát akaratodnak. Néha kicsit hisztis, ha túl merész dologra akarod rávenni, de előbb-utóbb szót fogad, mert hallgat rád és bízik az erődben, ami módfelett hízelgő számodra. Nagyon ragaszkodó, gyakran féltékeny, olyankor nagyjelenetet rendez, de egy-két kedves szóval lecsitíthatod, és újra szent a béke. Jól ki tudjátok elégíteni egymás igényeit. Mindketten érzelmes lények vagytok, így a másik megértése és a bennetek lévő érzelmek kifejezése könnyen megy, ezáltal gyönyörűvé, romantikussá tudjátok varázsolni ezt a kapcsolatot. Gondot csak az jelenthet, hogy te erősebb egyéniség vagy a társadnál, ezért neki folyton alkalmazkodni kell hozzád, emiatt az ő vágyai nem tudnak teljesülni. Ne légy annyira erőszakos vele. Hallgasd meg ő mit is szeretne valójában, és ne a te elképzeléseidet add a szájába.