bak

A BAK nem partnerfüggő típus, ha hozzászegődik valaki, akkor annak nagyon fegyelmezettnek kell lennie. Kapcsolatában a másik ellenőrzésének vágya hajtja. Lépten-nyomon korlátozza társát egy magasabb rend érdekében, amihez alkalmazkodni kell. Megszorításokat vezet be, határokat szab, amit a másiknak be kell tartani. Partnere soha nem teheti azt, amit szeretne, csak azt ami szerinte helyes. Fontos számára, hogy a társára számítani, építeni tudjon. Nem annyira az érzelmi fellángolás, mint inkább a reális ész kap hangsúlyt a kapcsolatában. Hűséges, ragaszkodó és stabil, aki tűrni is tud. Szerelmi ügyekben zárkózott. Nehezen oldódik. Számára nem a lángoló szenvedély fontos, hanem az értelmi alapon nyugvó hosszú távú praktikus kapcsolat. Rigolyái ellenére erősen vágyódik az érzelmi biztonságra. A szakításnál vigyázni kell, ne bántsuk meg a kelleténél jobban. Álljunk elé és mondjuk nyíltan a szemébe, mit akarunk, de győzzük meg, hogy nem ő tehet róla.

A Bak kapcsolata más jegyekkel

Kos ♥ Bak
Őszinte, mély kapcsolat. Te sokakkal ellentétben, kifejezetten rokonszenvesnek találsz egy Kost. Tetszik neked, hogy a párod olyan merész, heves és konok, imponál az ereje és a nyíltsága. Érzed, hogy megbízhatsz benne, és ez számodra nagyon fontos szempont. Az ő társaságában képes vagy feloldódni és megnyílni egy kicsit, hiszen egyébként zárkózott és bizalmatlan vagy. Hamar megtaláljátok egymás szívéhez az utat. Ha meg akarod őt tartani, akkor próbáld jobban kimutatni az érzéseidet, ne légy annyira konok, befelé forduló. Meglátod, ha kicsit megerőlteted magad, menni fog, és a partnered ezt nagyon fogja értékelni.

Bika ♥ Bak
Nyugodt, kiegyensúlyozott, kényelmes kapcsolat, nem kell indulatos veszekedésektől, heves kiborulásoktól tartani, igazán nem lehet okod panaszra. Társad kiválóan kézben tartja a pénzügyi dolgokat, szerinted már-már túlságosan is, de ennek tulajdonképpen örülsz, mert az anyagiakkal nem szívesen foglalkozol. Mindketten biztonságra és nyugalomra törekedtek, szem előtt tartjátok a jövőt, és csak nagyon ritkán kockáztattok. Ha érzelmileg is békét köttök, kellemes és családias lesz a hangulat. Partnered lényegesen nyíltabb mint te, könnyebben előadja vágyait és érzéseit. Benned ugyanúgy megvannak az igények és érzelmek csak te sokkal nehezebben tudod kimutatni. Így szegény párod még azt is gondolhatja, hogy jobban ragaszkodsz a terveid megvalósításához, mint őhozzá. Ezért ügyelned kell arra, hogy még mielőtt a partnered magányosnak érezné magát, kedveskedj neki, szeretgesd egy kicsit többet. És ne hagyd figyelmen kívül az ő kívánságait sem.  Jól összeilletek az ágyban, hiszen a Bika erősen érzéki viselkedése könnyen felgyújtja az amúgy aszketizmusra hajlamos érzékeidet. Legtöbbször a Bika a kezdeményező, bár nem nagyon törekedtek a változatosságra. Mindketten szörnyen meg tudjátok makacsolni magatokat, márpedig valakinek engednie kell. Jobb lenne, ha megtanulnátok a megbocsátás művészetét. Ezenkívül nem szabad csak a szokások szerint élnetek, mert az a kapcsolat merevségéhez vezethet. Észre sem veszitek, és az érzelmeitek cselekedeteitekkel együtt rutinná válik, ez pedig törékennyé teheti a kapcsolatot.

Ikrek ♥ Bak
Vonzó, de nem könnyű kapcsolat. Izgalmasnak találod az Ikrek sokszínűségét, de nem látod át szándékait, és ez egy kicsit zavar. Partnered energikussága egy ideig lelkesít, de aztán inkább idegesít ez a nyughatatlanság. Ha nem akarsz mindenáron lépést tartani vele, hanem inkább hagyod, hogy a maga útját járja, helyreáll az egyensúly köztetek. Kedvesed nem menekül majd annyira tőled, és kifejezetten üdítő lesz, amikor néha felbukkan és visszatér hozzád. Az Ikrek maga a változékonyság, változás. Te a tökéletes kitartás, sziklaszilárdság. Hogy ebből mit lehet kihozni? Attól függ, mennyire akarjátok. Az Ikrek gyakorlatilag bárkihez tud alkalmazkodni, ha nem kötik meg túlzottan. Tiszteli, és csodálja is a Bak erejét, bölcsességét, szeretne ő is olyan lenni, de nem most. Majd később. Most még élvezni akarja felhőtlenül az életet, röpködni ide-oda.

Rák ♥ Bak
Értékes kapcsolat. Egy Rákot könnyű megbántani, de ezt te már nyilván tapasztaltad. Ám szeretni is könnyű, hiszen ragaszkodó és önfeláldozó, még ha durcás is néha. Tényleg nagyon az érzelmei rabja, és az ösztönei irányítják minden lépését, de azért képes logikusan is gondolkozni. Mindenesetre kesztyűs kézzel kell vele bánni, és ez neked nem túl könnyű feladat. Nem ártana venned a fáradságot, hogy több figyelmet szentelj az ő érzékeny lelkének. Ne ijeszd el folyton a keménységeddel, sőt inkább támogasd őt, amikor bizonytalan és gyenge. Ne akarj uralkodni felette, légy vele figyelmesebb és próbáld meg jobban kimutatni az érzéseidet, mert a végén még azt hiheti, hogy nem szereted. Párodnak ez mindennél fontosabb és nagyon hálás lesz érte. Ha kicsit megerőlteted magad, akkor nagyon szép és boldog órákra számíthatsz vele.

Oroszlán ♥ Bak
Viharos, nehéz kapcsolat. Egy Oroszlán képes téged feldühíteni egy szempillantás alatt. Elképesztően önzőnek és nagyképűnek tartod, és talán nincs is olyan tulajdonság a világon, ami ennél jobban felbosszantana. Pedig a látszólagos különbözőségetek ellenére sok közös vonás van bennetek. Van aki tagadja, van aki bevallja. Te tagadod. Az érzelmeidet mindenesetre. Ám bármennyire is azt hiszed, hogy téged a józan ész vezérel - ami minden egyéb esetben természetesen igaz - , most teljesen elkap a hév, és képtelen vagy a bevált módszereidet alkalmazni. Jobb lesz ha tudomásul veszed, te is lehetsz szerelmes néha. Nem olyan nagy tragédia ez, ha összecsiszolódtok, és te megpróbálsz egy kicsit lazítani, akkor remek párost alkothattok ti ketten. Udvarold körül, hízelegj neki, bókolj és csodáld őt, azt nagyon szereti.

Szűz ♥ Bak
Nyugodt, gyakorlatias kapcsolat. Semmi hév vagy lángoló szenvedély, ám annál több béke és egyetértés. Néha ugyan elhangzik egy-két hangos szó, mivel mindketten könnyen felhúzzátok magatokat, de az alapvető dolgokban meg tudtok egyezni. Igazán komoly probléma ritkán merül fel köztetek. Örömmel nyugtázod, hogy partnered átengedi neked a vezető szerepet, kedvedre intézkedhetsz, irányíthatod a dolgokat. Társad megbízható, gondos és megfontolt, amit te igen nagyra tartasz. Gyakran vagytok kettesben otthon, és átadjátok magatokat a hétköznapok nyújtotta örömöknek.  Ha nem is egy elsöprő, lángoló szerelem a tiétek, nyugalmas, kiegyensúlyozott boldogságban mindenképpen részetek lehet egymás mellett.

Mérleg ♥ Bak
Inspiráló kapcsolat. Lefegyverez társad kedvessége és őszintesége. Te is imponálsz a Mérlegnek a komolyságoddal, megfontoltságoddal. Nagyon tetszik neked az ötletessége, vitalitása, vidámsága. Erőt merítesz a hitéből és csodálod azért, amiért olyan lelkesen kitart az álmai mellett. Törődik veled, nem engedi, hogy elkeseredj, mindig van hozzád egy-két kedves szava. És attól sem kell tartanod, hogy társad félreért. Olyan embert találtál, aki igazán figyel rád minden pillanatban. Lenyűgöz, hogy mennyire tisztel téged a szorgalmadért, és az sem utolsó szempont nálad, hogy vakon megbízik a tanácsaidban. Végre egy ember, aki felnéz rád, nem kritizálgat állandóan a nehézkességed, túlzott alaposságod miatt, elfogad olyannak, amilyen vagy. Ez pedig a legtöbb, amit egy kapcsolatban kaphatsz a társadtól.

Skorpió ♥ Bak
Érdekes, de feszült kapcsolat. Tiszteled a Skorpió fegyelmét, okosságát, elbűvöl, ahogyan bánni tud az emberekkel, főképpen veled. De a misztikus hajlamaival nem igazán tudsz mit kezdeni, sőt ez néha még riaszt is egy kicsit. Ez nem a te asztalod. Te inkább a tudományosan megalapozott dolgokban hiszel, és idegesít, hogy a társad ezzel nem ért egyet. Gyakran gúnyolódsz az érvein, amivel persze kiásod a csatabárdot, és számíthatsz a megtorlásra. Ez pedig kőkemény csatát eredményezhet, egy Skorpió kemény ellenfél még neked is. Legjobb, ha bele sem kezdetek ebbe a vitába, mert mindketten pórul járhattok. Viszont ha elfogadnátok egymás ellentétes tulajdonságait, különböző nézeteit, akkor még akár jól is működhetne ez a kapcsolat.  Remekül meg tudnátok tanítani a másiknak azt, ami belőletek hiányzik.

Nyilas ♥ Bak
Tanulságos, ösztönző kapcsolat. Egy Nyilasban minden megvan, ami belőled hiányzik, és ez fordítva is igaz. Párod hihetetlen ötletességgel tartja kézben a kormányrudat, amit persze nem szívesen engedsz át neki. Egy Nyilas túl heves a te vérmérsékletedhez képest. Te sokkal józanabb és megfontoltabb vagy, igyekeznél őt lefékezni, de ez nem mindig sikerül, sőt szinte soha. Gyakran fordul elő nálatok, hogy nem értetek egyet. A társad ravaszságán mélyen felháborodsz, vagy inkább csak úgy teszel, mert titokban azért imponál neked, hogy milyen ötletes és agyafúrt. Végül is az eredmény sokszor őt igazolja, és ezt kénytelen vagy belátni. Nem mindig az általad célravezetőnek tartott kitaposott utak a legjobbak. Azt se felejtsd el, hogy párodnak óriási a szabadságigénye, jobb ha te adod ezt meg neki, mintha lopva szerzi meg magának. Úgysem tudod visszatartani, ha menni akar. Jobban jársz, ha elengeded, akkor bízhatsz benne, hogy visszatér hozzád.

Bak ♥ Bak
Színtelen, hétköznapi kapcsolat. Vállvetve támogatjátok egymást, ha aggódni kell, és gyakran egyformán sötéten látjátok a dolgokat. Ez azonban nem mindig jelent hátrányt. Mindig a legrosszabbra számítatok, így aztán nem is csalódhattok. A megpróbáltatások, kudarcok csak még konokabbá, szívósabbá tesznek titeket. Amennyiben a célotok megegyezik, vagy legalábbis nem keresztezitek egymás útját, sikeres lehet az együttélés, és elégedettek lesztek a másikkal. Az érzelmek területén igen romantikusak, ugyanakkor bölcsek tudtok lenni. Hűvösnek látszódtok, pedig csupán tudjátok, hogy mikor minek hol van a helye és az ideje. Arra azért érdemes ügyelnetek, hogy az egymás iránti vonzalom ne hűljön ki. Tudnotok kell, hogy a munka, a kötelesség nem minden. A jó kondíció megtartásához az érzéki élvezetekre is szüksége lenne mindkettőtöknek.

Vízöntő ♥ Bak
Vidám, baráti kapcsolat. Elbűvöl téged a társad vidámsága, játékos kedve, sziporkázó humora. Teljesen levesz a lábadról, pedig ezt nálad nem lehet egykönnyen elérni. Egy Vízöntő nem hagyja, hogy búskomorságba süllyedj. Nem veszi komolyan, amikor a sötét jövőről szónokolsz, és egyenesen kinevet, ha sápítozni kezdesz. Nógat, ha túl lassú vagy és meggyőz, hogy nincs lehetetlen, amikor elkeseredsz. Társad figyelmességétől, törődésétől szinte szárnyakat kapsz, persze csak a magad módján. Kedvesed gyakran megnevettet, ami nálad ritkaságszámba megy, ezért nagyon is becsülöd és szereted őt. Néha próbálnád őt visszafogni, nyesegetni a szárnyait, már csak a rend kedvéért is, de mindketten tudjátok, hogy ez úgysem sikerül.

Halak ♥ Bak
Szeretetteljes, meghitt kapcsolat. Egy Halak erős kezekre, támaszra talál benned, te pedig szívesen veszed, ha valakit védelmezhetsz. Néha ugyan fáraszt, hogy társad ennyire félénk és kiszolgáltatott, sőt feldühít, amikor valamit nem mer megtenni. Bizony, ki is bukik ilyenkor belőled néhány keresetlen szó, amivel nagyon megbántod őt. Meg kell tanulnod elfogadni, hogy a Halak a túláradó érzelmein keresztül nem látja olyan objektívan a dolgokat, mint te, és értékrendszerét is maga alakítja. Tudomásul kell vennetek egymás korlátait. Ne várj túl sokat, s akkor biztosan nem csalódhatsz. Ne hagyd, hogy a szokásaid rabjává válj, és mindent túlságosan komolyan vegyél, tanuld meg elengedni magad és élvezni az életet, a Halak jegyű párod ebben kiváló segítséget nyújthat, az ő gyöngédsége hamar felolvasztja a gátlásaidat.